5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Hükümlü kadınlar sertifika aldı

Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevi'nde, hükümlülere verilen ve Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen dikiş operatörü kursu tamamlandı. 

Bozkurt Kadın Açık Cezaevi'nde düzenlenen törene, Denizli Valisi Gazi Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Mevlüt Akman, daire müdürleri ve hükümlüler katıldı. Tören öncesi konuşma yapan Akman, hükümlülerin cezaevinden çıktıktan sonra iş bulabilmeleri ve bir konuda eğitimli olmaları için bu kursu düzenlediklerini belirterek, "Kursumuza 19 kişi başvurdu ve ilerleyen zamanlarda 3 kişi kurstan ayrıldı. Kursiyerlerimiz 66 iş günü süren kursta haftanın 5 günü eğitim almıştı. Kursiyerlerimiz, aldıkları sertifikayla cezaevinden çıktıkları zaman rahatlıkla iş bulabilecektir" dedi. 

Konuşmanın ardından düzenlenen gösterilerde şiir okuyan hükümlüler, davetlilerden büyük ilgi görürken, hükümlülerin hazırladıkları tiyatro gösterisi davetlilere hüznü ve sevinci birarada yaşattı. Gösterilerin ardından kursu tamamlayan 16 hükümlüye sertifikaları dağıtıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 17:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?