2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Hükümlüler seracılığı öğrenecek

Sarayköy Açık Cezaevi'nde kurulan seranın açılışı törenle yapıldı.


Açılış törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Bingöl, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakçı, Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve davetliler katıldı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başlayan açılış töreninde konuşan Sarayköy Açık Cezaevi Müdürü Özer Duman, cezaevinin 2005 yılında açık cezaevine dönüştürüldüğünü belirterek, "100 hükümlünün olduğu kurumumuzda 40 hükümlümüz değişik iş kollarında istihdam edilmektedir" dedi.


Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, ceza infaz kurumlarının insanların suçları dolayısıyla cezalarını çektikleri yer olmanın yanı sıra insanları topluma kazandırma yerleri olduğunu ve cezaevindeki insanlara meslek kazandırarak rehabilite edip topluma kazandırmanın asıl hedefleri olduğunu söyledi.


Vali Yavuz Erkmen de, cezaevlerinde işlenen suçun cezasının çekilmesinin yanı sıra asıl amacın suç işlemiş insanların ıslahı ve topluma kazandırılması olduğunu ifade ederek, "Aynı zamanda bu tip cezaevlerimizde ıslah edilen insanlarımıza meslek de kazandırılmaktadır. Seracılık bu gölgemiz için önemli bir iş kolu. Son zamanlarda ilimizde hızla gelişen tarım ve hayvancılık sektöründe seracılık, modern sistemlerle yapılmaya ve geliştirilmeye devam etmektedir. Burada seracılığı öğrenen vatandaşlarımız çıktıklarında bu mesleklerini icra edebilecekler. Yani meslek sahibi olarak bu kurumumuzdan ayrılacaklar. Bütün hükümlü arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, seranın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hükümlülerin yaptığı bakır kabartma tablo, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu tarafından Vali Yavuz Erkmen'e hediye edildi. Seranın açılışı Vali Erkmen ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen açılış kurdelesini hükümlüler ve protokol üyeleri ile birlikte kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri serada incelemelerde bulundu.


Sarayköy Açık Cezaevi'nde yapımına başlanan ve 2,5 ayda tamamlanan sera 22 bin YTL'ye mal oldu. Serada yetiştirilen ilk ürün özelliğini taşıyan salatalık üretiminden 10-12 ton ürün alınması hedeflenirken, serada yılda 3 defa ekim yapılabileceği belirtiliyor. Cezaevinde kalan mahkumlar, serada ürettikleri ürünler sayesinde hem meslek sahibi oluyor hem de kendileri kazanıyorlar.
(AV-SÇ-HO-Y)

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 15:28:21
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 15:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?