3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Huzurevinde çift bakanlı kutlama

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Denizli Huzurevi'nde Anneler Günü kutlamalarına katılarak, kimsesiz annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Bir dizi inceleme ve ziyaretler ile AK Parti Denizli 3.Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere Denizli'ye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bu sabah Denizli Huzurevi'nde düzenlenen Anneler Günü kutlamalarına katıldı. Huzurevi girişinde karşılanan bakanlara yaşlı bir kadın çiçek verdi.

Karşılamanın ardından huzur evine giren bakanları burada yaşlılar ve 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar karşıladı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, huzur evinde kalan kimsesiz annelerin tek tek elini öpüp onlara karanfil vererek Anneler Günü'nü kutladı. Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu'nun da katıldığı kutlama töreninde, bakanlar kimsesiz çocuklarla da yakından ilgilendi.

Çocukları kucaklarına alıp seven ve sohbet eden bakanlar, Anneler Günü mesajı da verdi. Kendisinin de bir anne olduğunu belirten Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "Sevginin, şefkatin, merhametin ve bütün güzelliklerin sembolü olan annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Anneler Günü, toplumsal devamlılığı sağlayan, evlatlarımızın yeni nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli rol üstlenmiş annelerimizi hatırlamaya vesile olan bir gün. Her gün annelerimizin günü. Bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise, fedakarlığın, sevginin ve bütün güzelliklerin sembolü olan bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Aslında her günün annelerimizin günü olduğunu anlatan Eker, şunları söyledi: "Ama bütün dünyada özel bir gün olarak kutlanıyor. Ben de bu anlamda bütün annelerimizin gününü kutluyorum. Hepsinin ellerinden öpüyorum."

Anneler Günü kutlamasında kimsesiz çocuklar okudukları şiirler ve oynadıkları oyunlarla başta bakanlar olmak üzere tüm katılımcılara unutamayacakları anlar yaşattı. 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklardan oluşan halk oyunları ekibi, Diyarbakır yöresi halk oyunu gösterisiyle Bakan Eker'e sürpriz yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 13:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?