2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Huzurevinde sağlık taraması

HUZUREVİ SAKİNLERİNE SAĞLIK TARAMASI

Denizli Huzurevi'nde kalan yaşlılar İl Sağlık Müdürlüğü'nün Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturduğu Evde Bakım Hizmetleri ekipleri tarafından sağlık taramasından geçirildi.

Sağlık taraması öncesi Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Dr. Dilek Akdoğan, Evde Bakım Hizmetleri Sorumlu Hekimi Dr. Ramazan Işık, Evde Bakım Hizmetleri ve İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürlüğü çalışanları biraraya geldi. Genel bir değerlendirilmenin ardından Evde Bakım Hizmetleri Birimi'nden bir ekip, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın'dan kan alınarak sağlık taramasına başladı. Ardından 160 Huzurevi sakininden de kan alındı, kayıtlar tutuldu ve yaşlıların diğer sağlık şikayetleri belirlendi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri'nin Huzurevi'nde bulunan yaşlılara verdiği tarama hizmetinden dolayı teşekkür ederek, "Yaşlı nüfusumuz giderek artıyor. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan huzurevin de en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Yaşlılarımızın bir kısım hastalıklarına burada müdahale ediyoruz ancak yaşlılarımızın tedavisi konusunda en büyük yardımcımız Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmetleri oluyor. Huzurevimiz rehabilitasyon bölümünde yatarak tedavi gören 100'den fazla yaşlı var. Evde Bakım Hizmetleri çalışanları hastalarımızı ziyaret ederek taramadan geçiriyor, hastalıklarının tedavisi için gerekli müdahalelerde bulunuyor" dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural ise huzurevinde kalan yaşlıları sağlık taramasından geçirerek hem sağlık açısından tedavi ettiklerini, hem de psikolojik destek vererek onları yalnız bırakmadıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 16:24:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 00:50:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?