2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İdrar torbasından 13 taş çıktı

Denizli'de idrar kaçırma şikayetiyle hastaneye başvuran 51 yaşındaki hastanın idrar torbasından 13 adet taş çıktı.


13 yıl önce traktör kazası sonucu felç geçiren ve 2 bacağı tutmayan 51 yaşındaki İ.K .isimli hasta, idrar kaçırma şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ameliyat edilen ve ameliyatta idrar torbasından 13 adet taş çıkan şahısla ilgili Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kayık, hastanın geçmiş dönemde geçirdiği trafik kazasına bağlı olarak, belinin tutmaması sonucu büyük ve küçük abdestini kaçırdığını, bu durumun idrar torbasında taş oluşmasına ortam hazırladığını söyledi.


Hastanın uzun yıllar büyük ve küçük abdestini tutamama şikayeti olmasına rağmen herhangi bir uzmana başvurmadığını belirten Op. Dr. Süleyman Kayık "Bu nedenle idrar yollarında irili ufaklı birçok taş ve prostat oluşmuş. İdrar yollarından 13 taş çıkardık ve oluşan prostatı aldık. Ameliyat sonrasında idrar yollarında tekrar taş oluşmaması için hastayı sürekli gözetim altında tutacağız. Hastaya kendi kendine sonda takmasını öğreterek, daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlayacağız" diye konuştu.


Üroloji Uzmanı Op. Dr. Süleyman Kayık, büyük ve küçük abdestini tutamayan hastaların zaman geçirmeden uzmanlara başvurması gerektiği uyarısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 18:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?