7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

İhracat elemanlarına sertifikaları verildi

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Merkezi Müdürlüğü’nce, Denizli’de ihracat elamanı eksikliğini gidermek amacıyla düzenlenen kurs sona erdi. KOSGEB’in İhracat Elemanı Yetiştirme Kursu’nu tamamlayan 30 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Denizli’den 25 ve Antalya’dan 5 kursiyerin katıldığı kurs, 6 hafta sürdü. Napa Otel’de düzenlenen törende konuşan KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Kemal Bildiş, ihracat elemanı eksikliğinin giderilmesi amacıyla kurs düzenlediklerini kaydetti. Ekonominin ana motorlarının küçük işletmeler olduğunu belirten Bildiş, "Ülkemiz ekonomisinin ana motoru olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin rekabet güçlerinin yükseltilmesi, teknolojik yeniliklere süratle uyum sağlamaları, ekonomiye katkılarının ve ihracatın arttırılması devlet politikası haline gelmiştir. Bu kapsamda Denizli ve Antalya’da ihracat yapan firmaların ihracat elemanı eksikliğini gidermek için düzenlediğimiz İhracat Elemanı Yetiştirme Kursu’nu başarıyla tamamladık" dedi.

Programın hedef kitlesinin işletme sahipleri, yöneticiler ve çalışanlar olduğunu bildiren Bildiş, "Bunun yanında üniversite mezunları ve son sınıf öğrencileri de programın hedef kitlesi içinde yer almaktadır. Program Denizli’de 16 Ekim-28 Kasım ve Antalya’da ise 23 Ekim-5 Aralık tarihleri arasında 6 hafta süreyle devam etmiştir" diye konuştu. Kemal Bildiş, programın amacının, Denizli ve Antalya’da KOBİ işletmelerin ihracat sürecinde yaşadıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak, bölgesel istihdamın artırılmasına katkı sağlamak ve ihracatla ilgili eğitim programlarının kurumsallaşmasını ve sürekliğini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren 30 kursiyere sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 14:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?