2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İki genç donmaktan son anda kurtarıldı

Denizli'de 2 genç, donmaktan son anda kurtarıldı. 

Olay, Denizli Antalya karayolu Tavas yol kavşağı mevkiinde meydana geldi. 

Bir telefon şirketinde görev yapan Uğur Ünal (20) ve Emre Urhan (20), dağda bulunan verici istasyonundaki bir arızayı gidermek için dün öğle saatlerinde dağa çıktılar. Akşam saatlerine kadar çalışmalarını sürdüren 2 görevli, olumsuz hava koşulları, tipi ve iki metreyi bulan kar sebebiyle geriye dönemedi. Havanın kararması ve dondurucu soğukla zor duruma düşen Uğur Ünal ve Emre Urhan, cep telefonuyla jandarmayı arayarak dağda mahsur kaldıklarını ve kurtarılmalarını istedi. İki gencin ihbarı üzerine Tavas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibi bölgeye geldi. Kar ve tipi sebebiyle belli bir bölgeye kadar araçla gelen ekipler daha sonra kurtarma çalışmalarını yaya olarak sürdürdü. 

Saatler süren çalışmaların ardından Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekibinin bulduğu Uğur Ünal ve Emre Urhan, zorlu bir dönüş yolculuğunun ardından aşağıya indirilerek en yakında bulunan bir akaryakıt istasyonuna götürüldü. Ayakları donmak üzere olan iki gencin ıslanan eşyaları değiştirildi, sobanın başına götürülerek ısınmaları sağlandı. Jandarma ve Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı Arama Kurtarma ekibi, gençlerin ayaklarına bakarak his kaybı olup olmadığını kontrol etti. Uzun süre ayaklarını oğuşturarak ayaklarını ısıtmaya çalışan 2 genç kurtulmanın sevincini yaşadı. 

Gençlerden Uğur Ünal, telefon vericisindeki arızayı gidermek için dağa çıktıklarını belirterek, "Ancak olumsuz hava şartları sebebiyle aşağıya inemedik. Biz çıkarken hava günlük güneşlikti. Çok kar vardı, çok ıslandık. Tekrar inmeye cesaret edemedik. Telefonla jandarmayı arayıp yardım istedik. Jandarma ve Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri gelip bizi kurtardılar" dedi. 

Emre Urhan ise, arızayı gidermek için dağa çıktıklarını belirterek, bir daha inemediklerini söyledi. 

Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma teknisyeni Levent Arıkan, iki genci bulduklarında donmak üzere olduklarını belirterek, "Çıktığımız bölgede iki metreden fazla kar vardı. Zor hava şartlarına rağmen iki arkadaşı aşağı indirmeyi başardık. Kurtarma çalışmaları sırasında çevremizde domuzlar vardı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 11:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?