3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İkizler yaşam savaşını kazandı

Denizli'de, 3.5 ay önce bir kilonun altında dünyaya gelen ikiz bebekler, 100 gün sonra taburcu oldu.

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi'nde 3,5 ay önce bir kilonun altında dünyaya gelen ikiz bebekler üçbuçuk aylık yaşam savaşını kazandı. Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi'nde 26 haftalık dünyaya gelen ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 100 gün küvözde kalan ikizler taburcu oldu. Bilal-Birgül Kocuk çiftinin ikizleri olan bebeklerden biri 850 diğeri 880 gram doğduktan sonra 100 gün boyunca küvözde tutuldu. Birsu ve Elis ismi verilen iki kız bebek, 100 günlük tedavinin ardından 2 kilo 370 ve 2 kilo 350 grama ulaştı.

İLAÇ TEDAVİSİ UYGULANDI

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Uzm.Dr. Emel Yolsal Gümüş, ileri derecede prematüre doğan bebeklerin birçok problemle karşı karşıya kaldığını belirterek, "En önemli sorun akciğer gelişimini tamamlamadan doğdukları için solunum sıkıntısıdır. Bu nedenle solunum desteği verilmesi gerekir. İkiz bebekler de akciğer gelişimini tamamlamadan doğduğu için, küvözde solunum cihazına bağlandı. Akciğer gelişimini hızlandırmak amacıyla ilaç tedavisi uygulandı" dedi.

TEDAVİ SÜRECİ
İkizlerden biri 49 diğeri 29 gün solunum cihazına bağlı kaldıktan sonra uzun süre oksijen desteği verilirken, emme yutma fonksiyonları gelişmemiş olmasından dolayı beslenmeleri önce damar yolundan daha sonra sonda ile sağlandı. 100 gün sonunda solunum ve beslenme sorunu kalmayan ikizler taburcu edildi.
Anneleri Birgül Kocuk çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeni doğum yapmış gibi heyecanlı olduğunu belirten Birgül Kocuk, "Üç ay boyunca her gün hastaneye geldik. Doğumdan sonra ilk iki ay çok kötü geçti. Son bir ay durumlarının iyi olduğunu öğrenince rahatladık. Tüm sağlık ekiplerine teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 21:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?