7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

İkizlerini hastanede bırakıp kaçtı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, 26 yaşındaki G.K., evlilik dışı ilişki sonucu dünyaya getirdiği ileri sürülen ikiz kız bebeklerini hastanede bırakıp kaçtı. 23 haftalık dünyaya gelen ve kuvöze konulan ikiz bebeklerin yaşam savaşı verdiği bildirildi.

Sarayköy Devlet Hastanesi'ne gelen G.K., 10 gün önce biri 1 kilogram, diğeri 1 kilo 860 gram ağırlığında 23 haftalık ikiz kız bebekler dünyaya getirdi. Anne G.K., doğumdan sonra da hastaneden ayrılarak ortadan kayboldu. Erken dünyaya gelen bebekler, sağlık durumları kötü olduğu için ambulansla Denizli Özel Sağlık Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesine alınan ikiz bebekler, kuvöze konuldu.

Özel Sağlık Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hürrem Uslu, ikiz bebeklerin yaşamak için direndiklerini söyleyerek, “İkiz bebekler 23 haftalık dünyaya geldikleri için yaşama şansları çok azdı. Ancak bizim uyguladığımız tedavi ve bebeklerin yaşama olan dirençleri çok iyi. Kiloları çok düşük olduğu için solunum yetersizliği ve beslenme sorunları vardı. Damardan beslemeye başladık. Yaşam savaşı veriyorlar. Bebekler için hastaneye gelen, giden yok. Polis gerekli yasal işlemi başlattı” dedi.

Öte yandan, polis tarafından aranan G.K.'nin İzmir'de dansözlük yaptığı ve bebekleri evlilik dışı ilişki sonucu dünyaya getirdiği ileri sürüldü.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 15:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.73.145.xxx Tarih : 22.02.2007 18:17:32
Ikizleri dünyaya getirmesi kötü bir olay degil ve hamile kalmasi ise herkezin yasayabilecegi bir olay* AKP'liler hep biz yaptik deyip duruyorlar... Ama ben yaptiklari fazla bir sey görmüyorum ortada ve zaten her T.C. Basbakaninin görevidir Ulkesi icin her gerekeni yapmasi ve kalkindirmasi... Buda sirf 'kemalist' düsünceye bagli ve 'laik' yasama dayanik olmalidir. Niye Saglik Bakani cikip'da tüm Türkiye Cumhuriyeti genelinde 'istenmeyen bebekler' icin devlet hastanelerinde kamunun gözlerinden uzak bir bölümünde 'bebek kutusu' kurdurmuyor ve böyle bir yasayi tasarlamiyor? Aslinda cok büyük bir yardim olacaktir caresiz anneler ve aileler icin! Yeni dogan bebeklerini caresiz insanlarimiz camii avlusuna, otobüs duraklarina ve benzeri yerlere güvencsiz bir sekilde birakacagina, en azindan saglikli ve medeni bir sekilde bebegini devlete teslim etme sansina sahip olacaklardir¨ Esas sorunlarimiz halinin altina süpürülüyor ve AKP halen 'biz yaptik' deyip duruyor ve ben sadece 'iyi halt etmissin' diyebilirim bu söze karsi! Ikizlerin hayatlarinda basarilar ve cok güzel günler dilerim*