2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İl Genel Meclisi üyesine silahlı saldırı

Denizli'de 15 ay önce AKP'den istifa eden İl Genel Meclisi'nin (İGM) bağımsız üyesi 49 yaşındaki İsmail Yarımca, dün akşam kızının da yanında bulunduğu sırada silahlı saldırıya uğradı, ancak olayı yara almadan atlattı. Olayın hemen ardından AKP'yi suçlayan Yarımca, daha sonra bir basın toplantısı düzenleyip “Saldırı siyasi değil” açıklamasını yaptı.


Olay, şeker ticareti ve nakliye işi yapan İsmail Yarımca'nın Kiremitçi Mahallesi'ndeki evinin önünde meydana geldi. Kale İlçesi'nde AKP listesinden İGM üyesi seçilen, ancak Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve diğer partililerle siyasi fikir ayrılığı yüzünden 15 ay önce istifa edip bağımsız olan Yarımca, kızının da yanında bulunduğu sırada kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Yarımca'nın sağ ayağına doğru tabancayla tek el ateş eden saldırgan, daha sonra kaçıp izini kaybettirdi. Tabancadan çıkan kurşun ise şans eseri Yarımca'nın pantolonunu delerek asfalta saplandı. Saldırıyı yara almadan atlatan İGM üyesi Yarımca, Çınar Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi. Kurşunun deldiği pantolonunu gösteren Yarımca, hiçkimseyle bir husumetinin olmadığını belirterek, “Son zamanlarda, AKP çevrelerinden, üyesi olduğum iki birlik görevinden istifaya zorlanıyordum. Peşin peşin kimseyi suçlamak istemiyorum. Demek ki birilerini rahatsız etmişiz. Belli ki birileri, ayağını denk al mesajı vermek istedi. Temennim saldırganın ve arkasındaki güçlerin biran önce ortaya çıkarılması yönündedir” açıklamasını yaptı.


BUGÜN FARKLI AÇIKLAMA


Olayla ilgili soruşturma sürerken İsmail Yarımca, bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyerek saldırının siyasi olmadığını söyledi. Dönem dönem Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci ve partinin üst düzey yöneticileriyle siyasi tartışmalar yaşadığını, sonrasında 15 ay önce partiden istifa ettiğini belirten Yarımca, “Bana yapılan saldırının siyasi olduğunu sanmıyorum. Daha önce tehdit de almadım, polis olayı araştırıyor” dedi.

Yarımca, şunları söyledi:
“Üyesi olduğum Ankara Vilayetler Hizmet Birliği ve Denizli Mahalli İdareler Birliği'nden AKP kanadı istifa etmemi istedi. Bu konuda uzun zamandır tartışmalar yaşanıyor. Ben bu birliklere seçildiğimde AKP üyesiydim ama AKP kimliğiyle değil il genel meclis üyesi kimliğiyle görev aldım. Üyesi olduğum birliklerden istifa etmeyeceğim. Tüzük gereği, görev sürem doluncaya kadar birliklerdeki görevime devam edeceğim. AKP kanadı birliklerden istifa etmediğim için çok rahatsız, bunu da zaman zaman dile getiriyorlar. Ancak, kurşunlama olayının bunlarla alakası olmadığını düşünüyorum. AKP istiyor diye de birliklerden istifa etmeyeceğim. Bana il genel meclisi üyeliği görevini Kale halkı verdi, ancak onlar isterse istifa ederim. Siyasete 1983 yılında ANAP'ta başladım. Rahmetli Özal'a da suikast düzenlenmişti. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Polisten koruma istemedim. İl Genel Meclisi Başkanlığı'na da yazı yazarak, birliklerden istifa etmeyeceğimi bildirdim.”

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?