2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İl İstihdam Kurulu toplandı

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Vali Yavuz Erkmen başkanlığında yapıldı.

Denizli Valiliği'nde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen'in yanı sıra Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, ilgili daire müdürleri ile Pamukkale Üniversitesi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Vali Yavuz Erkmen toplantıda yaptığı konuşmada, Yeni İstihdam Paketi ile getirilen uygulamaların hayata geçirilmesi için kurul olarak belirli kararların alınıp, uygulamaya geçilmesi gerektiğini, istihdam olarak mevcut işletmelerin varlığını koruması ve yeni iş sahalarının açılarak iş imkanı ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu söyledi. İstihdamın sadece Denizli ve ülkenin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade eden Vali Erkmen, son aylarda sanayi sektöründe elektrik ve su tüketiminde son 6 aylık ortalamanın biraz daha üzerine çıkıldığını belirtti.

İŞKUR'un işsizlik ödeneklerine bakıldığında, işsizlik ödeneğinin bir kısmının iptal ettirildiğini bununda işsiz kişilerin tekrar işe başladığının bir göstergesi olduğunu belirten Vali Erkmen, "İş ve sosyal güvenlik kapsamında sıkıntı yaratan bürokratik işlemlerin olması durumunda bunların basite indirgenmesi ve ortadan kaldırılması için öneriler belirlenerek gerekli yerlere iletilecek" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman da toplantıda, İŞKUR'un çalışmaları ve 2009 Haziran ayı itibari ile ortaya çıkan istatistikler hakkında bilgi verdi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim İcra Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Handan Kumaş'ın, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu'nun önerilerini kurula sunduğu toplantıda, Mesleki Yeterlilik Kurumu bünyesinde iller bazında kurulacak olan Mesleki Bilgi ve Beceri Ölçme Merkezi'nin veya şubesinin kurulmasına ilişkin kurul üyelerinin görüşleri alındı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması önerilen eğitim-öğretim programlarının da ele alındığı toplantıda, kamuoyu ile paylaşılan ve yeni açıklanan Toplum Yararına Çalışma Programı hakkında kurul üyeleri görüşlerini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?