2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İlahi kitabı krizi

Son günlerde tarikat faaliyetlerinin arttığı iddialarıyla gündeme gelen Denizli’de ev kadını Fatma Durmuş’un ’İlahilerle Hakka Çağrı’ adlı ilahi kitabı ortalığı karıştırdı.

CHP İl Başkanı Ali Kavak 10 bin adet bastırılan ve ücretsiz dağıtılan kitapta, halkın kin ve düşmanlığa teşvik edildiği, Atatürk’e hakaretlerde bulunulduğu, Başbakan Erdoğan’ın peygamber gibi gösterildiği iddiasıyla Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. Cami Derneği Başkanı Ali Taş ise kitabı kimin bıraktığını görmediklerini belirterek, "Kitabı okuyunca tüm cemaat tepki gösterdi" dedi. Kitabın önsözünde "Allah’ın izni ve Diyanet’in teşvikiyle ilahilerimi kitap olarak bastırdım" yazısı da dikkat çekti. Kitaptan bazı bölümler şöyle:

’Tayyibim’ şiirinden: Nerede hürriyet, cumhuriyet. Bütün taşıdıkları kötü niyet. Sade başörtüsünde vardır diyet. Suçun şiir değil dini yaşaman... Atatürk’ün yolunda yürüyenler, okullardan kızları kovuyorlar... Nüfus cüzdanımızda dinimiz İslam, yaşayışta dinimiz Hıristiyan... Tayyip Allah yolunun bekçisidir. Tayyibi üzmek Allah’ı üzmektir.

’Dinsizler Gülüyor’ şiirinden: Dinimi sömürüyor bu kargalar, dinsizler gülüyor bense ağlarım. Yaşanan görüntüler büyük dehşet, Türkiye’de yaşanıyor bu dehşet. Bir Allahım bizden bu zulmü def et.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 07:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?