3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İlk AB mahallesi

Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği Mahallesi Denizli’nin merkeze bağlı Güzelköy köyünde kuruldu. Temizliğiyle anılan 2 bin 500 nüfuslu Güzelköy’de, yeni kurulan mahalleye Avrupa Birliği ismi verildi.

Yiğenağa olan adı 1985 yılında Güzelköy olarak değiştirilen ve Denizli eski Valisi Yusuf Ziya Göksu tarafından örnek köy seçilen yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu Güzelköy’de, yeni imara açılan ve arazi satışlarına büyük yoğunluk gösterilen mahallesine Avrupa Birliği Mahallesi adı konulurken, mahallenin tabelası da asıldı.

Avrupa Birliği Mahallesi’nin en büyük özelliği evlerin yeni yapılmaya başlanması ve altyapısında eksiklik olmaması. Mahalleden arazi alan vatandaşlar inşaat yapımını sürdürürken, köy muhtarlığı da su, elektrik, telefon ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerini inşaatlar tamamlamadan bitirmek için çaba sarfediyor.

Kısa sürede 15 evin yapıldığı mahallede, toplam 50 ev yapılacak ve mahalle AB’ye yakışan şekilde inşa edilecek. Türkiye’nin AB’ye girmeden kendilerinin AB konusunda hazırlıklara başladığını belirten vatandaşlar, "Biz isim olarak AB’ye girdik. AB’nin adı güzel. Önce adına alışmaya çalışıyoruz. Avrupa Birliği Mahallesi, adına yakışır şekilde yapılıyor. Herşeyimizle AB’ye hazır olacağız" dediler. 15 yıldır Güzelköy muhtarı olan Ali Kocaer, köyde yeni bir mahalle inşa edilmeye başlandığını ifade ederek, "Vatandaşlar mahalleden arazi satın almaya başladılar. Şu ana kadar 15 ev yapıldı. Bu sayı 50’ye yükselecek ve mahalle statüsüne kavuşacak. Türkiye AB’ye girmeye çok meraklı. Biz Güzelköylüler olarak çok daha meraklıyız. Başımızda Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece AB’ye mutlaka göreceğiz" dedi. AB’ye girme konusunda yoldan dönmeyeceklerini belirten Ali Kocaer, "AB’ye gireceğiz. Avrupa Birliği Mahallesi, Fransa’nın başkenti Paris olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 23:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?