3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İlk konuk Ertuğrul Özkök oldu

PAÜ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen Bilişim Gelişim Değişim temalı Kariyer Günleri 2010, Gazeteci Ertuğrul Özkök ve HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar'ın söyleşileriyle başladı.

PAÜ Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Denizli Vali Yardımcısı Hail İbrahim Ertekin, PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Sınık, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Göçgün, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kariyer Günleri'nin açılışında konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. İnan Özer, günümüzde eğitim gören öğrencilerin kendilerine göre çok daha şanslı olduğunu dile getirerek, meslek seçimi konusunda ailelerin eskiden çok daha etkin olduğunu, şimdilerde öğrencilerin meslek seçiminde daha sağlıklı tercihlerde bulunabildiğini söyledi. Özer, bu kapsamda mesleğe adım atmadan önce iş dünyasından çeşitli sektörlerden kişileri, öğrencilerle bir araya getirerek, onların deneyimlerinden faydalanma ve sohbet etme fırsatını amaçladıklarını ifade etti. Üniversite olarak yeni bir yapılanma içine girdiklerini ifade eden Prof. Dr. Özer, artık öğrencilerin farklı bölümlerden de dersler alabileceğini ve bu sayede farklı alanlarda da gelişimlerine katkı sağlayabileceklerini kaydetti.

Kariyer Günleri'nin ilk konuğu olan gazeteci Ertuğrul Özkök, son dönemlerde bilişim imkanlarının çok daha arttığına ve gelişimin çok daha hızlı olduğuna değinerek, bu konuda facebook ve google'ın kuruluş hikayelerine yer verdi. Ertuğrul Özkök, Türkiye'nin önümüzdeki 20 yıl içinde Avrupa'nın önde gelen 4-5 ülkesi arasına gireceğine inandığını söyledi. Günün ikinci ana oturumunda Hp Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar, iş dünyasındaki deneyimlerini, kariyer planının nasıl olması gerektiği konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

Söyleşinin ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Programın sonunda Ertuğrul Özkök ve Serdar Urçar'a plaket verildi.

PAÜ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
PAÜ KARİYER GÜNLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 18:23:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 23:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?