3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İnci operasyonunda 17 gözaltı

Uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik beş ilde düzenlenen İnci kod adlı operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.


Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik çalışmalarda, bazı şahısların doğu illerinden temin ettikleri eroini kuryeler vasıtası ile yurt dışına çıkarıp pazarladıkları bilgisine ulaşıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, bir buçuk yıl önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İnci kod adıyla örgütlü olarak uyuşturucu madde  kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 2007 yılının kasım ayında Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 27 kilo 394 gram, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 39 kilo 600 gram ve İstanbul Sarıyer İlçe Jandarma ekiplerince de 14 kilo 797 gram olmak üzere toplam 81 kilo 791 gram eroin maddesi ile 5 ruhsatsız tabanca ee geçirildi. Organizasyonun diğer unsurları ile birlikte ortaya çıkarılabilmesi amacıyla soruşturmayı yürüten Denizli Cumhuriyet
Başsavcılığı'nın koordinesinde Denizli, İstanbul, Van, Antalya, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi ve Aydın'ın Nazilli ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 17 kişi Denizli'ye getirildi. Şüpheliler, soruşturmanın tamamlanması amacıyla 3 günlük gözetim süresinin uzatılmasının ardından bu sabah adli makamlara sevkedildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 17:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?