5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

İncirlipınar'a yağmur suyu hattı

Denizli Belediyesi, aşırı yağışlarda sel baskını nedeniyle en fazla şikayetin geldiği İncilipınar Mahallesi'nin üst kısmına yağmur suyu hattı döşemeye başladı. 

Denizli Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, alt yapı sezonunun başlamasıyla, rutin yapılan yağmur suyu ve kanalizasyon işlerine ek olarak aşırı yağmur ve sel gibi doğal afetlerde zarar gören mahallelerde mağduriyetin giderilmesi amacıyla çalışmalarına hız verdi. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bağlı 10 kişiden oluşan ekip, 2 iş makinesi, 3 kamyon ve aparatlarıyla İncilipınar Mahallesi'ndeki sorunu tespit edip çalışma başlattı. Ekipler ilk olarak, Demokrasi Meydanı'ndan başlayan 400'lük toplayıcı borudaki arızayı giderdi. Ardından İncilipınar Mahallesi 1293 Sokak'taki sel baskınlarını önlemek için 2 metre derinliğinde 320 metre uzunluğunda, 400'lük beton boruyla yağmur suyu hattı oluşturdu. Yağmur suyu hattının döşenmesinin ardından ise sokakların giriş ve çıkışlarına ızgaralar yapılıp yağmur sularının bu ızgaralara girişi sağlanarak sel baskınlarının önüne geçilecek. Daha sonra, tamiratın yapıldığı ve yeni yağmur suyu hattının bulunduğu güzergah asfaltlanarak yol trafiğe açılacak. 

Denizli Belediyesi Su İşleri Müdürü Şule Vardar, aşırı yağışlarda sel sonucu evlerin su basmasıyla ilgili en fazla şikayetin İncilipınar Mahallesi üst kısımlarından geldiğini, çalışmaların tamamlanmasıyla bu sorunun bir daha yaşanmayacağını söyledi. Bölgedeki çalışmaların bir hafta içinde tamamlanacağı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 17:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan çavdar IP: 81.214.179.xxx Tarih : 15.08.2006 11:29:30
bu iş için çok geç bile kalındı