3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İntihar etti, organları umut oldu

İntihar eden Mehmet Demirel'in organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Hurdacılık yapan Mehmet Demirel, pazartesi günü Üçgen Çarşısı'ndaki dükkanında işsizlik ve maddi sıkıntıdan dolayı bunalıma girerek intihar etmişti.

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan evli ve üç çocuk babası Mehmet Demirel (35) değişen hayat koşullarından ve işsizlikten dolayı ailesinin geçimini sağlayamayınca geçen pazartesi öğle saatlerinde ruhsatsız tabancasıyla başına bir el ateş ederek intihar etmişti.

Demirel'in vefat haberini duyan ailesi organlarının başkalarında hayat bulması için organ bekleyen insanlara verilmesine karar verdi. Demirel'in Denizli Devlet Hastanesi'nde birkaç saat süren bir ameliyattan sonra organları İzmir'de organ bekleyen hastalara verilmesi için alındı. Demirel'in iki böbreği İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen vatandaşlara, pankreası Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya, karaciğeri ise 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi. Organlar, Servergazi Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan Bereketli Spor Kulübü'ne ait futbol sahasından 112 ambulans helikopterle İzmir'e götürüldü.

ORGAN BEKLEYEN HASTA ÇOK
Demirel'in ağabeyi Halit Demirel, kardeşinin vefat ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Organları bağışlama kararı aldık. Bu bizim için zor oldu televizyonlarda izlediğimiz kadarıyla organ bekleyen hayat bekleyen insanlar var, bizim kardeşimiz öldü toprak olacak en azından kardeşimin organlarını bağışlayarak başka hastalara faydalı olmak istedik. Organ bekleyen çok insan var."
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?