3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Iraklı Zahraa sağlığına kavuştu

IRAKLI KÜÇÜK ZAHRAA TÜRKİYE'DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Irak'ta hayvanlardan bulaşan kist tüm karaciğerini saran 10 yaşındaki Zahraa Salim Husseın Alfelah, Denizli'de 4 saat süren operasyonla karaciğerindeki kistlerden kurtulup, sağlığına kavuştu.

Irak'ın Nasıriye kentinde yaşayan ve anne-babası öğretmen olan 10 yaşındaki Zahraa Salim Hussein Alfaleh, yaklaşık 3 yıl önce hayvanlardan geçen bir kist sebebiyle rahatsızlandı.

Kistlerin tüm karaciğerini kapladığı küçük kızın her geçen gün karnı şişti. Irak, İran ve Hindistan'da kendisini kontrol eden doktorlar, küçük kızın karaciğerlerindeki kistlerin çok büyük olması sebebiyle ameliyat olması gerektiğini ancak kurtulma şansının az olduğunu söylediler. Kızının sağlığına kavuşması için 3 yıldır dolaşan

baba Salım Husseın Alfaleh'in Bağdat'ta tanıştığı doktor, Zahraa'nın kurtulma umutlarını yeşertti. Bağdatlı doktor, aileye Denizli'de faaliyet gösteren BSK Özel Cerrahi Hastanesi'ne gitmelerini önerdi. Salım Husseın Alfaleh, kızı Zahraa'yı alarak yaklaşık bir hafta önce Denizli'ye geldi ve hastaneye başvurdu. Yapılan kontrollerin ardından Genel Cerrah Prof. Dr. Mehmet Pekdemir ve ekibi tarafından yaklaşık 4 saat süren ameliyatla küçük kızın karaciğerindeki 8 kist alındı. Evinden binlerce kilometre uzakta

daha önce adını hiç duymadığı bir şehirdeki hastanede sağlığına kavuşan Zahraa tamamen iyileşti. Gelecek hafta taburcu edilecek olan Zahraa, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kızını bir an bile yalnız bırakmayan Salım Husseın Alfaleh, "Baba olarak kızımın iyileşmesinden çok mutluyum. Irak'a gittiğim zaman Türkiye'deki rahatlığı ve hastanede gördüğüm hizmeti tüm arkadaşlarıma anlatacağım. Türkiye'den çok memnun kaldım. Kızım benim her şeyim. Kızımı böyle sağlıklı görünce dünyanın en mutlu insanı ben oluyorum. Bu mutluluğu hiçbir şeye değişemem. Türkiye'yi hiçbir zaman unutmayacağım" dedi.

Kızının hastalığı ile ilgili bir ağrısı olmadığını ancak karnının sürekli şişmeye başladığını belirten baba Alfelah, "Kızımı Bağdat'ta hastaneye götürdüm ancak şifa bulamadı. Kızımı kurtaramayacaklarını söyleyerek kabul bile etmek istemediler. Geldiğimiz için çok memnunum" diye konuştu.

Küçük Zahraa ise, Türkiye'ye geldiği ve yeniden sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, kendisini iyileştiren doktorlara teşekkür etti.

BSK Özel Cerrahi Hastanesi Müdürü İsmail Öksüz, son aylarda Arap ülkelerinden çok sayıda hastanın hastanelerine gelerek tedavi olduğunu belirterek, "Zahraa bugüne kadar gittiği hiçbir ülkede iyileşememiş. Bir hafta önce bize geldi ve 4 saat süren bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Kendisini gelecek hafta taburcu edeceğiz" dedi.

IRAKLI KÜÇÜK ZAHRAA TÜRKİYE'DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
IRAKLI KÜÇÜK ZAHRAA TÜRKİYE'DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
IRAKLI KÜÇÜK ZAHRAA TÜRKİYE'DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
IRAKLI KÜÇÜK ZAHRAA TÜRKİYE'DE SAĞLIĞINA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 18:29:01
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?