2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İş adamları esnaftan alışveriş yaptı

Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından bir süre önce başlatılan Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı Kampanyası'na destek büyüyor.

Başta tekstil ve mermer olmak üzere çok sayıda ürünü ihraç eden ve yaşanan global ekonomik krizi en fazla hisseden illerden biri olan Denizli'de, krizin etkilerini en aza indirmek amacıyla DTO tarafından başlatılan kampanyaya firmaların yanı sıra Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası, Denizli Genç İşadamları Derneği, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Esnaf Odaları da destek verdi. Kampanya çerçevesinde israf etmeden ihtiyaçları da ertelemeden hem üretimi hem de tüketimin bilinçli bir şekilde sürdürülmesi için çalışan DTO yetkilileri, bugün Denizli'nin alışverişin kalbi durumunda olan Bayramyeri Meydanı'nda bir toplantı düzenledi. "Denizli'de Alışverişin Tam Zamanı" yazan büyük bir pano hazırlanarak vatandaşların bilinçli şekilde ihtiyaçlarını ertelemeden almaları istendi.

DTO Başkanı Necdet Özer, yaptığı konuşmada, ülkeyi ve Denizli'yi yakından ilgilendiren bu krizde, istihdamı ve üretimi devam ettirmek istediklerini belirterek, "Dünyadaki kriz bilinçsiz tüketim ve borçlanmayla başladı. Bilinçsizce başlayan bu krizi bilinçli şekilde tüketimle aşabileceğimize inanıyoruz. Bunun için bir kampanya başlattık. Kampayada 10 bin firmaya ulaştık. Bunlardan 7 bin 300'ü olumlu cevap vererek kampanyaya destek verdi" dedi. Bu firmalara dahil oldukları için vatandaşların alışverişlerini avantajlı şekilde yapmalarını ve kendilerinin ticaret ettirilmesini istediklerini anlatan Özer, şöyle konuştu: "Firmalarımız sağolsun fedakarlık yaptılar. İşletme sahipleri ve üreticiler para kazanmadan üretimini devam ettiriyorsa, tüketicilerin de bilinçli bir şekilde tüketim yaptırarak çarkın dönmesini istedik. Bunda da başarılı olduk."

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, yaşanan bu krizi önce kendi içimizde çözmek gerektiğini belirterek, "Eğer içerideki hareketi ve para akışını da dondurursak başımıza gelenlerin başında üretimin durması ve istihdamın sıfırlanmasına sebep oluruz. Fabrikalar kapanırsa iş ve emek yok olur. Bu da bizi felakete sürükler" şeklinde konuştu.

DSO Başkanı Müjdat Keçeçi ve diğer sivil toplum örgütlerinin yetkilileri daha sonra kampanyaya destek amacıyla kendi odalarının amblemlerini hazırlanan panoya yapıştırdı. Kampanyayı ilgiyle izleyen vatandaşlar parasızlıktan yakındı. DTO'nun başlattığı kampanyanın çok anlamlı olduğunu ve desteklediğini belirten bazı vatandaşlar en büyük sıkıntının para olmaması olduğunu dile getirdi. Bayramyeri Meydanı'ndaki açıklamaların ardından oda başkanları alış veriş yapmak için kampanyaya destek veren bir giyim mağazasına girdi. Burada kendilerine birer gömlek ve kravat alan başkanlar herkesi israf etmeden tüketim yapmaya davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 16:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?