2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'İşadamları tefecilerin eline düştü'

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hüseyin Katrancı, hükümetin ekonomi politikası ile elektrik ve doğalgaza yapılan zamları eleştirerek, sanayicinin doğduğuna pişman olduğunu söyledi, “İşverenler, bırakın bankaları, finans kuruluşlarını, tefecilerin ellerine düştü” dedi.


Katrancı yaptığı açıklamada, elektrik zamlarının dayanılmaz boyutlara ulaştığını, hükümetin doğalgaz zammını da matematiksel formüllerle açıklayamadığını belirterek, “Sanayinin duayeni dediğimiz Denizlili sanayici büyüklerimiz, bunca yıllık sanayici geçmişlerinin üzerine bugün çek kırdırarak gün geçirmenin ne demek olduğunu öğrenmeye başladılar. İş ahlakı süratle çöküyor. İşverenler bırakın bankaları, finans kuruluşlarını, tefecilerin eline düştü. Biz işadamları olarak umutsuz ve güvensiziz” diye konuştu.

DEGİAD Başkanı Katrancı, dünyada yılda yüzde 40 dolayında seyreden doğalgaz zammının Türkiye'de yılda yüzde 80'i bulduğunu, elektrik zamlarının dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek şunları söyledi:

“Denizli'de doğalgaz ile ısınmak mecburi. Yani bu zamları yemek mecburiyetimiz var. Fabrikalar doğalgaza dönmüştü, onların da bu zammı yemeleri zorunlu hale getirildi. Hükümet farklı enerji seçenekleri sunmuyor. ‘Doğalgaza, dolayısıyla zamlara da mahkumsun’ dayatması yapıyor. Elektrik zamları dayanılmaz boyutlara ulaştı. Sanayici doğduğuna bin pişman. Ne yapılmak isteniyor? Sermayede bir el değişikliği yaratılmak mı isteniyor, anlayamıyoruz.”

‘FİRMALAR BATMAYA BAŞLADI’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanayicinin 2 yıl dayanmaya yetecek gücü olduğu yolunda açıklama yaptığını hatırlatan DEGİAD Başkanı Hüseyin Katrancı tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

“Acaba kendileri bu bilgileri hangi renk sermayeden edinmektedir? Denizli'de asla batmaz denilen firmalar batmaya başladı, mahkemeler işçi alacaklarıyla ilgili davalarla kilitlendi. Ardı ardına dükkanlar kapanıyor. Bunu hükümet görmüyor mu? AKP'nin Denizli örgütü, Denizli'yi hükümete anlatmıyor mu? Kurlardaki artışın ihracatçıyı sevindireceğini sananlara sesleniyoruz. Bu yalnızca bir zandır. İhracat yapabilecek müşteri bulunabilirse kurların yükselmesinin anlamı olacaktır.”

BANKALAR KREDİLERİ KESTİ

Çoğunluğu yabancıların elinde bulunan Türk bankacılık sisteminin işadamını sıkıştırıp cendereye aldığını da kaydeden Katrancı, bankaların kredileri tamamen kestikleri gibi, verilenleri de geri almak için harekete geçtiklerini söyledi Katrancı, “Hükümet bizi, muhalefeti, sivil toplum kuruluşlarını ne zaman duyacak, ne zaman bize ses verecek, nereye doğru gidiyoruz bilemiyoruz. Biz işadamları olarak umutsuz ve güvensiziz. Durumumuzu ilgililerin dikkatine sunarız” diyerek iş dünyasının yaşadığı karamsarlığı dile getirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?