2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İşçi Bayramı coşkusu

DENİZLİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Denizli'de de kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öğle saatlerinde sivil toplum örgütü ve bazı partilerin Delikliçınar Meydanı'nda toplanmasıyla başladı.

 Yaklaşık bin polisin görev yaptığı miting öncesi gruplar Delikliçınar Meydanı'ndan İncilipınar Caddesi girişindeki Tarım İl Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Delikliçınar Meydanı'nda yürüyen gruba, Büyük Birlik Partisi binasından bazı gençler slogan atarken, yürüyenler de atılan sloganlara yine sloganla karşılık verdiler.

Tarım İl Müdürlüğü önünde kurulan kapılardan üst aramasından geçirilen gruplar, mitingin yapılacağı Ulus Caddesi Kavşağı'na kadar yürüyüşlerini sürdürdüler. SDP ve BDP ile İşçi Partililer arasında geçen yıl yaşanan sebebiyle bu gruplar arasında çevik kuvvet ekipleri görev yaptı. Miting alanında toplanan yaklaşık bin kişi burada slogan atıp, halay çekti. Bu sırada epilepsi hastalığı olduğu öğrenilen bir kişi fenalaşınca miting alanına ambulans geldi. İlk müdahalesi miting alanında yapılan şahıs, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü. Yaklaşık bin

polisin görev yaptığı mitingde ilginç görüntüler de oluştu. Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, görev yapan polisler için kapalı pazar yerinde dinlenmek için masalar kurdurdu. Burada polislere dondurma, helva, pasta ve çay ikramında bulunulurken, Emniyet Müdürü Atilla Çınar da polisler ve basın mensuplarıyla birlikte çay içti. Oldukça sakin geçen eylem belirlenen saatten 2 saat önce bitti. SDP ve BDP'lilerin bulunduğu grup ile İşçi Partili grup arasında tampon oluşturulurken, İşçi Partililerin alandan ayrılması sırasında iki grup karşılıklı sloganlar attı.

Miting boyunca kapalı ellerinde süpürge ve arabalarıyla istirahat eden temizlik işçileri de ilginç görüntüler oluşturdu. Mitingin bitmesini beklediklerini ifade eden temizlik işçileri, "Miting bittikten sonra alanı temizleyeceğiz. Onun için bekliyoruz" dediler.

DENİZLİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI
DENİZLİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI
DENİZLİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI
DENİZLİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI
DENİZLİ'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 17:32:04
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 23:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?