2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İşçileri görmek istemedi

Bakan Şimşek'le görüşebilmek için saatler öncesinden fabrika önüne gelen işçiler bouna bekledi. 


Denizli'de Akça Holding Başkanı ile gezen Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, işten çıkartıldıkları için kendisiyle görüşmek isteyen işçileri görmezlikten geldi 
 

Hazineden  Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de, Akça Holding kuruluşu olan Menderes Tekstil'i ziyaret etti. Fabrikanın dokuma ve iplik bölümünü Mısır'a taşıma kararı alan Menderes Tekstil'de geçtiğimiz günlerde işlerine son verilen TEKSİF Sendikası üyesi bazı işçiler ve sendikacılar, Bakan Şimşek'le görüşebilmek için saatler öncesi fabrika önüne geldi. İşçilerin önünden geçen Bakan Şimşek, fabrikanın idare binasında Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça'yla (yanda direksiyonda) görüştü. Şimşek, fabrikanın önünde beklerken “İşçiler burada, bakan nerede?” diye bağıran işçilerle görüşmedi.


Uşak'tan dün akşam Denizli'ye gelerek geceyi Pamukkale Colossae Otel'de geçiren bakan Şimşek'le eşi Analise Şimşek, bu sabah Pamukkale'yi gezdi. Şimşek çifti, Pamukkale travertenleri, antik havuz ve örenyerini çok beğendiklerini söyledi. Bakan Şimşek, “14 yıl önce Pamukkale'ye gelmiştim. Pamukkale'de güzel çalışmalar olmuş. Pamukkale'nin önemi tartışılmaz” dedi.


Pamukkale'den Sarayköy İlçesi'ndeki jeotermal sahasına giderek, buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Şimşek, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AKP Denizli milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mithat Ekici, Mehmet Yüksel ve Selma Aliye Kavaf, Denizli'nin AKP'li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve kalabalık bir heyetle Akça Holding kuruluşu olan Menderes Tekstil'i ziyaret etti. Fabrikanın dokuma ve iplik bölümünü Mısır'a taşıma kararı alan Menderes Tekstil'de geçtiğimiz günlerde işlerine son verilen TEKSİF Sendikası üyesi bazı işçiler ve sendikacılar, Bakan Şimşek'le görüşebilmek için saatler öncesi fabrikanın önüne geldi. Otomobille işçilerin önünden geçen Bakan Şimşek, fabrikanın idare binasına girerek, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça'yla görüştü, çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Fabrika önünde bekleyen işçiler ve sendikacılar, danışmanlarına ulaşıp, Bakan Şimşek'le görüşmek istediklerini bildirdi. Ancak Şimşek, fabrikanın önünde beklerken “İşçiler burada, bakan nerede?” diye bağıran işçilerle görüşmedi.
Şimşek daha sonra Özpekler Su Ürünleri Tesisleri'ne giderek öğle yemeği yedi. Bakan Şimşek burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Şimşek, tekstil sektörünün Türkiye için çok büyük önem taşıdığını belirterek, “Sektör temsilcileriyle görüşüp, onlarla birlikte Türkiye’nin çok güçlü olan bu birikimini nasıl daha ileri bir noktaya götürürüz, katma değeri ve kar marjı yüksek, ürün yelpazesini nasıl geliştirebiliriz, bunları tartışıyoruz” dedi.


Bakan Şimşek, daha sonra Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bazı fabrikalar, Acıpayam İlçesi'ndeki Atasancak Tarım İşletmesi ve Aynes Süt ve Yem Fabrikası'nda da incelemede bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 09:50:21
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 09:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?