2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Işıkara'dan teşkilatlandırma dersleri

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Denizli'de Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'ni anlattı.


Denizli Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Türk Kızılayı yetkilileri ve bazı daire müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yavuz Erkmen, Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın özellikle deprem konusunda çalışmalarla toplumun bilinçlenmesi konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Türk Kızılayı'nda da önemli çalışmalara imza atan Işıkara'yı Denizli'de görmekten mutluyuz. Çalışmalarında kendilerine her desteği vermeye hazırız" dedi.

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, katılımcılara yaptığı sunumda, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi hakkında bilgi verdi. Işıkara, projenin amacının olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak olduğunu belirtti. Projenin hedef kitlesinin muhtarlar, din görevlileri ve öğretmenler aracılığı ile tüm halk
olduğunu anlatan Işıkara, şöyle konuştu: "Toplum liderleri aracılığı ile halkı yaşadıkları bölgedeki afet tehlikeleri ve riskler hakkında bilinçlendirmek ve bu yolla zarar azaltma ve korunma kültürünü oluşturmayı hedefliyoruz."

İlk önce İstanbul daha sonra da Düzce'de uygulanacak olan projenin her yıl 10 il olmak üzere tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacağını ifade eden Işıkara, projenin paydaşlarının Türk Kızılayı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri olduğunu söyledi. Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, proje ile ilgili eğitim ve tanıtım meteryallerinin hazırlanacağını sözlerine ekledi.


Toplantının ardından Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya bir plaket verdi. Işıkara da Vali Erkmen'e çalışmalarla ilgili bir döküman hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?