3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İsrail çetin cevize çattı!

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, İSRAİL'İN ÇETİN CEVİZE ÇATTIĞINI SÖYLEDİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, her zaman şımarıklığı ile yaptığı yanına kar kalan İsrail'in bu defa çetin cevize çattığını, Türkiye'nin bu meseleyi İsrail'in yanına bırakmayacağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve toplantılara katılmak üzere bu sabah Denizli'ye gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Denizli Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik girişinde protokol üyeleri tarafından karşılanan ve polis merasim mangasını selamlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denizli Valiliği şeref defterini de imzaladı. AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici'nin de katıldığı ziyarette, Denizli Valisi Yavuz Erkmen günün anısına Bakan Akdağ'a camdan yapılmış Denizli'nin amblemi bulunan bir plaket hediye etti. Ziyarette basına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin sağlıktaki değişimi yıllarca beklediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ortaya koyduğu sağlıktaki dönüşüm programının, sağlıkta vatandaşına sahip çıkan yeni bir sistem oluşturduğunu belirten Akdağ, şöyle konuştu: "Sistemin elbette geliştirilecek yerleri var. Türkiye'de sosyal hizmetlerin gelişmesi Anayasa'nın bir hükmünün yerine getirilmesidir. Türkiye bir sosyal devlettir. Son 7-8 yılda net olarak bunu ortaya koymuştur. Sağlık hizmeti alacağınız zaman hastane kapısında para istenirse, ambulansın kapısında hastane yakınından para istenirse böyle sosyal devlet olmaz. Geçmişte bunlar yapıldı ama şimdi bunlardan kurtulduk."

Bir tarafta sosyal devleti güçlendirirken bir taraftan da demokrasiyi güçlendirmeye, özgürlükleri genişletmeye çalıştıklarını ifade eden Recep Akdağ, şunları söyledi: "Gelişmiş bir ülke olacaksak ve vatandaşımız refah içinde yaşayacaksa bunların hepsini at başı götürmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti dört ana prensip üzerine kurulmuştur. Laik, sosyal, demokratik bir hukuk devletiyiz. Dolayısıyla bunların hepsinin ortaya net olarak çıkarmak devletin yapısını güçlendirmek gerekiyor. Modern bir devlet haline gelmek gerekiyor."

ÇETİN CEVİZE ÇATTI

İsrail'in meydana getirdiği üzücü ve herkesin lanetlediği olayın ortada olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye güçlü bir ülke olmasaydı, böyle bir olayın altında kalırdık. Her zaman şımarıklığı ile yaptığı yanına kar kalır anlayışıyla hareket eden İsrail yönetimi bu sefer çetin cevize çatmıştır. Güçlü bir ülke olan Türkiye Cumhuriyeti bu hususta İsrail'e ciddi geri adım attırmaya başladı. BM bir komisyon kurulmasına karar verdi. Uluslararası hukuk bu meseleyi

çözecektir, çözmek zorundadır. Yapılan iş öyle az buz, yapılan hata küçük bir hata değil. Büyük bir hata yaptılar. Biz güçlü bir ülke, alt yapısı olan bir ülke olmasaydık, İsrail'den yaralıları getirmeye muktedir olamazdık. O şımarık İsrail, başlangıçta vatandaşlarımızın bir kısmını kendi ülkesinde tutmak ve sorgulamak istedi ama buna gücü yetmedi. Bütün vatandaşlarımızı Türkiye'ye kısa zamanda getirdik ve bir tek vatandaşımızı onların insafına bırakmadık. Bütün bunlar güçlü bir devlet olmakla alakalıdır. Daha da güçlü olacağız."

Türkiye'nin bölgenin güçlü ve barışı bölgeye getirmek için kararlı bir ülke olduğunu ifade eden Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bölgede barış ve huzur olsun istiyoruz. Bugüne kadar nasıl gayret ettiysek, bundan sonra da gayret edeceğiz. Bu bizim ülkemizin ve insanımızın yararına bir gelişmedir. Türkiye bir refah ülkesi olmaya devam edecek. Her alanda olduğu gibi çok daha mükemmel hizmet almaya devam edecek."

ZALİM BİR DÜŞÜNCENİN MERMİLERİ

Bakan Akdağ, İsrail'in saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin vücutlarında çıkan ve Adli Tıp uzmanının 'bugüne kadar böyle bir mermi yarası görmediği' yönünde yaptığı açıklamalarla ilgili soruyu da cevaplandırdı.

Adli tıpçı olmadığını belirten Akdağ, şunları söyledi: "Ama o mermilerin çok zalim mermiler olduğu açık, yani çok zalim bir düşüncenin mermileri olduğu açık. Mermilerin teknik yapısından ziyade çok zalimce kullanıldığı açık. Tamamen barış için insanlara yardım için hareket eden bir gemiye uluslar arası sularda müdahale etmek, gencecik insanlara çok yakın mesafeden defalarca vücuduna kafasına ateş etmek çok büyük bir zalimlik. Bunu İsrail çok yaptı geçmişte. Hep yanına kar kaldı ama bu sefer yanına kar kalmayacak, çünkü kararlıyız. Türkiye bu meseleyi İsrail'in yanına bırakmayacak. Mutlaka uluslar arası hukuk vazifesini yerine getirecek ve İsrail cezasız kalmayacaktır. Yaptığından da mutlaka pişman olacaktır."

Olayda yaralananlara İsrail'deki hastanelerde gerekli müdahalelerin yapıldığını anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz çok daha dikkatle yeniden yaralıları değerlendirdik. Ankara'ya doğrudan ambulans uçaklarla 24 yaralı getirdik. Bunların 7'si ağır yaralıydı. Bunlardan sadece bir tanesinin hayati tehlikesi sürüyor diğerleri toparlanıyor. Ağır yaralı olan yaralımız ilk geldiği saatlerde bir ameliyat daha geçirdi. Hava ambulanslarımız olmasaydı bu yaralılarımızı getiremezdik. Böyle riskli bir ülkeye, bir başka ülkeden hava ambulansı kiralayarak kimseyi götüremezsiniz. Şükürler olsun bu sistemi kurduk ve yaralılarımızı getirdik."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ daha sonra Denizli Belediyesi'ne geçti.

SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, İSRAİL'İN ÇETİN CEVİZE ÇATTIĞINI SÖYLEDİ
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, İSRAİL'İN ÇETİN CEVİZE ÇATTIĞINI SÖYLEDİ
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, İSRAİL'İN ÇETİN CEVİZE ÇATTIĞINI SÖYLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 11:09:01
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 16:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?