2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'İsrail vahşeti durdurulmalı'

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, Gazze'deki İsrail vahşetinin bir an önce durdurulması gerektiğini söyledi.


AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, AK Parti hükümetinin bu konuda net bir tavır ortaya koyduğunu ve bölgede barış ortamının tesis edilmesi için kararlılıkla girişimlerini sürdürdüğünü belirterek, Başbakan Erdoğan'ın çıktığı Ortadoğu turunun bu kararlılığın ve iyi niyet çabalarının göstergesi olduğunu söyledi.


AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, yaptığı yazılı açıklamayla İsrail'in Gazze'de masum Müslüman Filistin halkına yönelik başlattığı askeri operasyonu kınadı. İsrail'in Türkiye'nin arabuluculuğunda başlatılan Ortadoğu'daki barış sürecini sekteye uğratan askeri operasyonunda yüzlerce sivilin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını belirten Uçar, dünya devletlerinin bu insanlık dramına seyirci kalmamasını, alışılmış barış çağrılarının ötesine geçen girişimlerde bulunması gerektiğini ifade etti. Başkan Uçar, AK Parti Hükümeti'nin Filistin halkının katliamdan kurtarılması için İsrail'in askeri operasyonu öncesinde olduğu gibi bugün de aktif bir diplomatik çaba içinde olduğunu kaydetti. Bu çerçevede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu turuna çıktığını dile getiren Uçar, "İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı, masum insanların ve özellikle çocukların öldürülmesini, sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasını kınıyorum. Yapılan operasyon dünya barışına indirilmiş büyük bir darbedir.

Türkiye olarak İsrail Filistin arasında bir arabuluculuk görevi üstlenilmiştir. Yallarca sürdürülen çalışmalar neticesinde Filistin halkının refaha kavuşması için önemli adımlar atılmıştır. Barış sürecine katkısı olacak bu görüşmeleri tıkayan operasyonu kınadığımızı dünyaya duyurduk ve girişimlerimizi yoğunlaştırıyoruz. İsrail'i bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz. İsrail'in savunmasız Filistin halkına karşı uygulaya geldiği vahşet karşısında hiç susmadık bundan sonra da susmayacağız. İslam coğrafyasında masum sivillere karşı vahşice saldıranları masum gören ve zalimin yanında yer alanları da kınıyoruz" dedi. Türkiye olarak Filistinlilere yardımın süreceğini ifade eden Uçar, "Dünyadaki tüm mazlumlar şundan emin olsunlar ki, Türkiye olarak devletimizle ve insanımızla hakkın ve haklının yanında olacağız. Ayrıca halkımızı Filistinli kardeşlerimize her türlü yardıma katılmaya davet ediyorum. Filistin'de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?