3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İşsizlere AB'den yeni umut

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve İŞ-KUR tarafından yürütülen Aktif İşgücü Programları Projesi kapsamında, Beldelerde Bilgi Teknolojileri Kullanımı Eğitimi ile Kalifiye İşgücü Projesi’ni yürütecek olan yönetim kurulu üyeleri, PAÜ Rektörü Hasan Kazdağlı’yı makamında ziyaret etti.

Proje hakkında Rektör Hasan Kazdağlı’ya bilgi veren yönetim kurulu üyeleri, 274.647 euro olan proje bedelinin yüzde 10’unun Denizli Köylere Yardım Derneği (DENKÖYDER), yüzde 90’ının ise AB tarafından finanse edildiğini belirtti.

Proje kapsamında kursiyerlere günlük 4 euro cep harçlığı verileceğini de belirtilirken projeden ilk etapta Denizli çevresinde yer alan Akalan, Akkent, Göveçlik, Kaklık, Kızılcasöğüt, Konak, Süller, Uzunpınar ve Yeşilyuva Beldeleri ile çevresindeki yerleşim alanlarında yaşayan işsiz halkın faydalanması öngörülüyor. Kursiyerlere temel bilgisayar kullanımının yanında iş bulmada faydalı olacak eğitim seminerlerinin de verileceği belirtiliyor.

Projenin başarılı olmasının takım çalışmasından geçeceğini belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Türkiye’nin AB fonlarına yaptığı katkının yeterli sayıda proje hazırlanmadığı için tam olarak geri alınamadığını, bu bakımdan kabul edilen bu projenin rakamsal büyüklüğü açısından dikkate değer bir proje olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 16:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?