2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İşsizliğe düdüklü protesto

İşten çıkarılmalar ve işsizliği protesto amacıyla Denizli'de bir miting düzenlendi.

Denizli Emek ve Demokrasi Meclisi tarafından düzenlenen 'Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz' mitingi bugün öğle saatlerinde Tarım İl Müdürlüğü önünde başladı. Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) başta olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin desteklediği yürüyüş ve mitinge bin 500 kişi katıldı. Tarım İl Müdürlüğü önünde kurulan polis barikatında, mitinge katılanlar tek tek aranarak alana alındı. Mitinge katılanlar hükümeti ve işten çıkarılmaları ıslık ve düdük çalarak protesto etti.

Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından Tokat Caddesi'nde bulunan miting alanına gelen katılımcılar, burada sloganlar attı. Tunceli'de vatandaşlara beyaz eşya dağıtımını protesto amacıyla getirilen bir buzdolabı ve bir çamaşır makinası alana bırakılırken, yaşlı bir vatandaş buzdolabının üzerine çıktı.

Denizli'deki eyleme de Denizli Vali Yardımcısı İsmet Akyol damgasını vurdu. 2007 genel seçimlerinde CHP'den milletvekili aday adayı olan Vali Yardımcısı İsmet Akyol, eylemcilerle birlikte yağmurluğunu giyip mitinge katıldı. Akyol, basın mensuplarının röportaj isteğini geri çevirdi. Eyleme katılanlarla sohbet eden İsmet Akyol, uzun süre mitingi izledi.

KESK Genel Başkanı Sami Evren, son dört ayda başta tekstil ve konfeksiyon sektörü olmak üzere yaklaşık 600 bin kişinin işini kaybettiğini belirterek, seçim öncesi valilerin il başkanı gibi çalıştığını ileri sürdü. Zaman zaman yağmur altında düzenlenen miting olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 12:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?