2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İşsizlik oranı yüzde 9.4

DENİZLİ'DE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9.4

Denizli'da işsizlik oranının yüzde 9.4 olduğu belirtilirken, son 7 ayda yaklaşık 6 bin kişinin tekrar iş başı yaptığı açıklandı.

Denizli Valiliği koordinatörlüğünde belirlenen sektör konularının ele alındığı toplantılardan, İstihdam ve Sosyal Güvenlik konulu toplantısı yapıldı.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, toplantının konusu olan İstihdam ve Sosyal Güvenlik konusunun herkesi çok yakından ilgilendirdiğini belirterek, "Hepimizin düşüncesi, herkesin bir işi, evine götürebilecek ekmeği olsun, refah olarak arzu ettiği seviyeye gelsin. Hepimiz biliyoruz ki işsizlik sadece ülkemizin ya da ilimizin sorunu değil, tüm dünyadaki ülkelerin sorunu. Kimine göre az, kimine göre yüksek ama hepsine göre bir sorun. Türkiye'deki oranlarla ilgili Devlet İstatistik Kurumu tarafından açıklanan işsizlik oranlarında, Denizli yüzde 9.4 işsizlik oranına sahip. Bu rakam elbette kimseyi mutlu etmiyor ancak çevre illerle kıyaslandığı zaman biraz daha iyi olduğu ortaya çıkıyor. Denizli bu konuda Türkiye ortalamasının altında" dedi.

İstihdama katılma oranında da iyi bir durumda olduklarını ifade eden Vali Erkmen,"Denizli'de işgücüne yüzde 48.2'lik bir katılım var. Bu katılım diğer illere göre daha iyi durumda. Geçtiğimiz yıl dünyadaki ekonomik kriz öncesinde Denizli'de 2008'in Ekim ayında 145 bin olan istihdam sayısı, 2009'un Nisan ayında 129 bine düşerek en dip noktayı buldu. Mayıs ayından itibaren başlayan yükselme Kasım ayında 135 bine ulaştı. Yani 6 bin kişi tekrar işbaşı yapmış görünüyor. Bu bizi buruk sevindiriyor" dedi. Sevindiğimiz başka bir konu ise, son zamanlarda tekstil sektöründeki olumlu kıpırdama" dedi. Vali Yavuz Erkmen toplantıdaki amacın, konulara somut olarak öneriler geliştirmek olduğunu, somut önerileri ilgili bakanlıklara ve ilgili kurumlara gönderip takip anlamında Denizli'nin sorun tespitinin yapılacağını ve çözüm önerilerini sunulacağını söyledi Toplantıda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ayhan Dorum ve İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman da bilgi verdi.

DENİZLİ'DE İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9.4
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 10:34:03
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 12:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?