3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İşte CHP'nin belde adayları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Kavak, Amerikan emperyalizminin Türkiye üzerinde oyun oynamaya başladığını ileri sürdü. Bu oyunu Mussolini ve Hitler'in de oynadığını anlatan Kavak, "Franco, Orta Avrupa'da Katolik Kilisesi ile işbirliği yaparak şeriatçı faşizmi getirmiştir" dedi.

Partisinin altı belde başkanının tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, Ergenekon Davası'nda devlete hizmet etmiş önemli insanların gözaltına alınmasını eleştirdi.

Türkiye'de gerçek anlamda bir oyun oynandığını ileri süren Ali Kavak, "Mussolini bu oyunu oynamıştı, Hitler bu oyunu oynamıştı. Franco da bu oyunu Orta Avrupa'da oynamıştı. Katolik Kilisesi ile işbirliği yaparak şeriatçı faşizmi Orta Avrupa'ya yerleştirmiş ve 2.5 milyon insanın ölümüne sebep olmuştu" dedi.

Amerikan emperyalizminin Türkiye üzerinde oyun oynamaya başladığını söyleyen Kavak, sözlerine şöyle devam etti: "Herkese korku salmak ve korku imparatorluğu kurmak adına değerli devlet adamlarını çetelerin içine sokmak suretiyle kafa karıştırmaktadır. Hukuk devletinde hiç kimse Başbakan, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın emrinde olmamalı. Savcılar devlet emrinde olmalı ama hükümet emrinde olmamalı. Bugün bir şahsın sorgulaması bile yapılmadan bir yıl sonra öldüğü bir yargılama sürecinden geçiyor. Hakkında kamu davası bile açılmadı. Buna gerek bile görülmedi."

Ergenekon Davası'nda binlerce sayfa tutan bir iddianame ile yola çıkıldığını belirten CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kafa karıştırılarak acaba 2007 öncesindeki e-muhtıra gibi bir muhtıra verdirebilir miyiz, halkı belli kesimlere karşı kıştırtabilir miyiz acaba stratejisini izliyorlar. Buna izin vermeyeceğiz."

CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, konuşmasının ardından 2009 seçimlerinde CHP'nin 6 belde belediye başkan adayını açıkladı. Toplantıda DP'den CHP'ye geçen Pınarkent Belediye Başkanı Cafer Durmaz'a rozet takan Ali Kavak, yerel seçimlerde başarılı olacaklarını söyledi.

CHP'nin açıklanan belde belediye başkan adayları: Ahmet Tümbek-Irlıganlı, Cafer Durmaz-Pınarkent, İbrahim Vural-Karahayıt, Ali Akkaya-Gözler, İsmail Efe-Uzunpınar ve Gıyasi Süldür-Başkarcı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 15:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?