3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

İşte maçın kahramanı

Denizlispor-Fenerbahçe maçında yaklaşık 40 dakika yaşanan elektrik kesintisindeki arızayı gideren ve 8 yıl Denizlispor'da görev yaptıktan sonra 2 yıl önce kendi isteğiyle ayrılan elektrik ustası Metin Uçak, elektrik kesildiği zaman vicdanen rahatsız olduğunu bu yüzden yardım etmek için stada gittiğini söyledi.

Turkcell Süper Lig'in ilk haftasında dün gece oynanan Denizlispor- Fenerbahçe maçının 59. dakikasında elektrik kesintisi meydana gelmiş ve maç yaklaşık 40 dakika durmuştu. Denizlispor'da 8 yıl çalıştıktan sonra yaklaşık 2 yıl önce kendi isteğiyle ayrılan elektrik ustası Metin Uçak, maçı kahvehanede izlerken elektrik kesintisini gördü.

Arızanın giderilemediğini anlayan ve stattaki elektrik sistemini çok iyi bilen Metin Uçak, stada giderek yardımcı olabileceğini söyledi. Arızanın şalterden kaynaklandığını anlayan Metin Uçak, sistemi jeneratörden besleyerek elektriğin gelmesini sağladı ve maçın hakemi Bülent Yıldırım'a giderek elektriğin yeterli olup olmadığını sordu.

Kahvehanede maçı izlediği sırada elektrik kesintisini gördüğünü belirten Metin Uçak, "Elektrik kesintisinin oluşmasının ardından 10-15 dakika sonra arkadaşlara telefon ettim ve yardım edebileceğimi söyledim. Ben Denizlispor'da yaklaşık 8 yıl çalıştım ve buradaki sistemi iyi biliyordum. Yardımcı olmak üzere hemen stada geldim. Elimden geldiği kadar arızayı gidermeye çalıştım. Stada geldikten sonra 4-5 dakika içerisinde elektriği açtım" dedi.

Arızanın şalterden kaynaklandığını belirten Metin Uçak, "Arıza şalterde olduğu için ben sistemi jeneratörden besledim. Beslediğim için elektrik geldi. Daha sonra hakeme gidip elektriğin yeterli olup olmadığını sordum. Bana yeterli olduğunu söyledi. Sakıncanın olmadığını ve maçın oynanabileceğini söylediler ve maç oynandı" dedi.

Denizlispor'da yıllarca görev yaptığını belirten Metin Uçak, "Vicdanen kahvehanede rahatsız oldum. Yardımcı olabilmek için stada geldim. Denizli bizim memleketimiz. Ben elektrikler kesilince huzursuz oldum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım" dedi. Arızalanan şalterden kaynaklandığını ve değişmesi halinde sorunun ortadan kalkacağını belirten Uçak, "Denizlispor'dan kendi isteğimle 2 yıl önce ayrıldım" dedi.

Denizli, Aydın ve Muğla'nın elektrik dağıtımını yapan AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş. İşletme Müdürü Ahmet Bayramoğlu ise, tespit amacıyla bu sabah statta inceleme yaptıklarını belirterek, "Dün gece de akşam da inceleme yapmıştık. Dün gece maç sırasında hiç bir şebekemizde enerji kesintisi veya bir problem yaşanmadı. Yaşanan problem tamamen stadın elektrik düzeneği ile ilgili. Maçta ekiplerimiz maçta buradaydı. Elektrik dağıtım sistemimizde olayın yaşandığı esnada herhangi bir elektrik kesintisi yaşanmadı" dedi.

Dün gece yaşanan olayın ardından AYDEM görevlileri ve diğer yetkililer bu sabah stada giderek jeneratör odasında incelemelerde bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:32:28
Güncelleme :10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?