2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İşte polisin kullanacağı kasklar

Toplumsal olaylarda istenmeyen müdahalelerin yaşanması sebebiyle bu müdahalelerde bulunan personelin ayırt edilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan numaralı kask uygulaması dört pilot ilin ardından 53 ilde daha başlatıldı.


Özellikle geçen yıl 1 Mayıs tarihinde İstanbul'da yaşanan bazı istenmeyen görüntülerin oluşması üzerine çevik kuvvette görevli personelin tanınması için numaralı kask uygulamasına geçilmesi gündeme gelmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı çalışmalar ilk olarak dört pilot ilde uygulandı. Aralarında Denizli'nin de olduğu 53 ilde numaralı kask kullanılmaya başlandı. Denizli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 100 polisin kullanacağı numaralı kasklar hazırlandı.


Denizli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü İzzet Tuna tarafından basına tanıtılan numaralı kaskların ilk olarak Denizlispor'un ilk lig maçındaki görevde kullanılmaya başlanacağı belirtildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürü İzzet Tuna, Emniyet Genel Müdürlüğü emriyle kaskların numaralandırılması çalışmasının başlatıldığını belirterek, "Kasklarda iki çeşit numara var. Kaskın kenarlarında ait olduğu ilin kodları var. Arka tarafında kaskın hangi polise ait olduğunu gösteren numarası bulunuyor. Polisler her zaman kendilerine zimmetli kaskı kullanacak. Numaralar, grup, ekip ve polisin kaçıncı sıradan oluştuğunu gösteriyor.

Özel yapılan bu kasklar 23 Ocak tarihine kadar tamamlanacak ve ilk maçta bunları kullanacağız. Toplumsal olaylarda bazen istenmeyen olaylar olabiliyor. Personelin tespiti açısından bu numaralı kasklar önem taşıyor" dedi.


Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, toplumsal olaylarda birlik halinde müdahalenin olduğunu ancak zaman zaman istenmeyen durumların yaşanabildiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Bazı polisler stres veya başka bir olumsuzluktan dolayı vatandaşa yapmaması gereken bir müdahalede bulunuyor ya da orantısız güç kullanıyor. Kasklarda numara olmayınca personeli ayırt etmek zor. Personelin tanınması için böyle bir uygulama yapıldı. Bizim bundan hiç bir sıkıntımız yok. Bu uygulamanın yararlı
olacağını düşünüyoruz."

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 17:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?