2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İşte tatil edilen okullar

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI

Denizli'de, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar bir gün tatil edilirken, kar ve tipi yüzünden arabalar yolda kaldı.

Denizli'de, dün gece başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı, kenti Antalya ve Muğla'ya bağlayan şehirlerarası yollarda araçların yolda kalmasına neden oldu. Denizli-Antalya ve Denizli-Muğla yollarında ulaşım zaman zaman kilitlenirken karayolları ekipleri yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışmasına başladı. Cankurtaran mevkii ile Serinhisar İlçesi arasındaki yol, gece kar ve tipi yüzünden bir süre ulaşıma kapandı. Karayolları ekibi yolları açmak için büyük çaba harcarken sabahın erken saatlerinden itibaren önce zincirli daha sonra zincirsiz araçların geçişine izin verilmeye başlandı. Cankurtaran mevkiinde yol ortasında bir TIR mazot deposundaki donma yüzünden kaldı. TIR sürücüsü soğuk havada ve yol ortasında arızayı gidermeye çalıştı.

Denizli-Antalya-Muğla karayolu Tavas makasından itibaren şiddetini artıran kar yağışı özellikle Serinhisar Acıpayam yolunda daha etkili oldu. Yoğun sis yüzünden görüş mesafesi zaman zaman düşerken, kara saplanan bir TIR'ın kurtarılması için ekipler büyük çaba sarfetti. Denizli-Serinhisar İlçesi arasındaki bölümde yolda kalan TIR yüzünden araç geçişleri aksadı. Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden bazı otomobiller de yol kenarında kara saplandı. Sürücüler küreklerle araçlarının etrafını temizleyerek araçlarını çıkarmaya çalıştı. Bu arada tipi yüzünden demir bir elektrik direği kırıldı.

Öte yandan Denizli Valiliği, kar yağışı sebebiyle Çameli ve Serinhisar ilçe merkezleri ve köyleri ile Honaz İlçesi Karaçay beldesi ve Aydınlar köyü, Beyağaç İlçesi Sazak, Kapız ve Kızılcaağaç köylerinde ilk ve orta dereceli okulların yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün tatil edildiğini açıkladı. Bölgede olumsuz hava şartları zaman zaman etkisini sürdürürken, araç geçişleri bazı bölgelerde kontrollü verildi.

DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
DENİZLİ'DE KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 13:34:00
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 14:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?