6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

İşte yeni baro başkanı

DENİZLİ BAROSU YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Adil Demir'in milletvekili adaylığı için baro başkanlığından istifa etmesi nedeniyle boşalan Denizli Barosu başkanlığına Müjdat İlhan seçildi.

Denizli Barosu Genel Kurulu, Adil Demir'in milletvekili adaylığı için baro başkanlığından istifa etmesi nedeniyle yeni baro başkanını belirlemek üzere geçtiğimiz hafta sonu olağanüstü toplandı. EGS Park Kongre Merkezi'nde yapılan genel kurulda, divan başkanlığına avukat Ali Koyuncu seçildi.

Denizli Barosu Başkanlığı için Hakan İlhan, Ali Coşkun, Ali Özen, Müjdat İlhan, Hamdi Işıklı ve Mustafa Gürbüz'ün aday olduğu kongreye, baro üyesi avukatların yanı sıra Denizli Beledie Başkanı Osman Zolan ile CHP'den Denizli 4. Sıra milletvekili adayı olan eski baro başkanı Adil Demir de katıldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, genel kurulda yaptığı konuşmada, hukukçuların toplumda hangi görüşten, hangi partiden olursa olsun sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Birçok avukatın ülke yönetiminde sorumluluk üstlendiğini ifade eden Zolan, "Bu ülke iyi bir yerlere gidecekse, avukatlar olmadan olmaz. Baro başkanı adayı olmak bir cesaret işidir. Aday olan 6 adayımızı tebrik ediyorum. Kim seçilirse seçilsin baro başkanı arkadaşımıza benim kapım daima açık olacaktır" dedi. Genel

Kurulun ikinci gününde ise 6 adayın başkanlık için yarıştığı seçimlere geçildi. Baroya kayıtlı 681 avukatın oy kullandığı seçimlerde kullanılan oyların 269'unu alan Müjdat İlhan, Denizli Barosu'nun yeni başkanı seçilirken, başkan adaylarından Mustafa Gürbüz 155, Hakan İlhan 110, Ali Çoşkun 79, Ali Özen 50, Hamdi Işıklı ise 16 oy aldı. Seçimlerde 1 oy boş kullanılırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2011 Pazar 18:58:02
Güncelleme :2 Mayıs 2011 Pazartesi 00:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?