2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İstiklal Marşımız 88 yaşında

Denizli'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 88. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Vali Yardımcıları Halil İbrahim Ertekin ve İsmail Tezel, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Ticaret Meslek Lisesi tarafından hazırlanan programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatılarak, şiirler okundu ve İstiklal Marşı'nın kabulü tiyatro gösterisi ile sergilendi.

Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen, geçmişe bakıldığında bir ulusun yol olmama mücadelesi verdiğini, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde tek yumruk haline gelerek Türk Milleti'nin tarihten silinemeyeceğini gösterildiğini, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı ile tüm cephelerde moral getirildiğini söyledi. Ticaret Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğretmeni Ahmet Faik Sabuncu tarafından Çanakkale Şehitleri, Semra Talay tarafından da Bülbül şiiri okunurken, yine Ticaret Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Mustafa Ayçiçek'in yönetiminde okul öğrencileri tarafından İstiklal Marşı Oratoryosu sunuldu.

Törende ayrıca, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman İnan tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatıldı. Törenin sonunda, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinci gelen Zeynep Ekmekci, Şiir dalında birinci gelen Enes Doğan ve Kompozisyon dalında birinci olan Hilal Subaşı'ya ödüllerini Vali Yavuz Erkmen verdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 23:19:26
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 23:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?