2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İsveç'ten işadamlarına uzun süreli vize

İSVEÇ'TEN TÜRK İŞADAMLARINA UZUN SÜRELİ VİZE

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, Türk işadamlarının İsveç ile ortak iş yapmasına önem verdiklerini, bu yüzden vize başvurusunda bulunan işadamlarına mümkün olduğunca uzun süreli vize verilmesi konusunda yardımcı olunacağını söyledi.

İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp, Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin'i ziyaret etti. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek Denizli'nin tarihi, kültürel ve ekonomik durumu hakkında bilgiler verdi. Denizli'nin özellikle ev tekstili anlamında öne çıkmış bir il olduğunu söyleyen Vali Vekili Ertekin, Denizli sanayisinin bakır tel kablo üretiminden mermer üretimine kadar birçok sektörde faaliyet gösterdiğini belirterek, "özellikle benzerlerine kıyasla oldukça yüksek sıcaklığa ve zengin minerallere sahip jeotermal sularımızın varlığı Denizli'yi bir kür merkezi konumuna getiriyor" dedi.

Büyükelçi Asp'dan İsveç ile iş ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra sağlık turizmi anlamında da destek isteyen Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, "Global dünyada iletişim alanlarının bu kadar yoğun olduğu bir ortamda hem sosyal hem ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından büyük önem arz eden işadamı ziyaretlerinin vize engeline takılması oldukça düşündürücü" dedi.

İsveç Büyükelçisi Christer Asp da Denizli'nin çok şanslı bir coğrafyada bulunduğunu ve tekstilin ön planda olduğu bir il olmasının Denizli'nin önemini arttırdığını söyledi. Türkiye ilişkileri ile ilgili Türk hükümeti ile bir program üzerinde çalıştıklarını belirten Büyükelçi Asp, "Bu anlamda belediyeler arası işbirliği projesi var. Bildiğim kadarıyla Denizli Belediyesi de bu projenin ortağı. Bu proje çeşitli alanları kapsıyor. Atık suların arıtılması da bunlardan biri" dedi. Türk işadamlarının İsveç ile ortak iş yapmasının önem taşıdığına dikkat çeken Büyükelçi Christer Asp, "AB ülkelerinde Schengen kuralları uygulanıyor. Dolayısıyla İsveç'in tek başına vize uygulamasını kaldırması mümkün değil. Ancak ben vize için başvuran işadamlarına mümkün olduğunca uzun süreli vize verilmesi konusunda büyükelçilik personeline talimat verdim. Bu konuda yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'a Denizli hatırası olarak çeşitli hediyeler verdi. Büyükelçi Asp'da Vali Vekili Ertekin'e hediye takdim etti.

İSVEÇ'TEN TÜRK İŞADAMLARINA UZUN SÜRELİ VİZE
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 11:32:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?