8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

İtfaiye Haftası kutlamaları

İtfaiye Haftası, Denizli'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 

Her yıl 24-28 Eylül tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası, bugün Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan itfaiyeciler daha sonra Denizli Valisi Hasan Canpolat'ı makamında ziyaret etti. 

İtfaiye müdürlüğünden sorumlu Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz başkanlığındaki itfaiye erleri ve öğrenciler bir süre Vali Canpolat'la görüştü. İtfaiye ekiplerinin görevlerini layıkıyla yerine getirmek için çalıştığını belirten Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Oğuz, "Her zaman olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor. Biz itfaiye teşkilatı olarak 24 saat görevimizin başındayız" dedi. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat da, itfaiye teşkilatının son derece önemli bir teşkilat olduğunu belirterek "İtfaiye teşkilatımızın sorunlarını biliyoruz. Her türlü felaketle mücade eden teşkilat çalışanlarının özlük haklarının daha da iyileştirilmesi hepimizin arzusu. Bu çalışanlarımızın, özel bir statüde değerlendirilerek ücretlendirilmesi gerekiyor. Denizli'de afetlerle mücadele konusunda iyi bir organizasyon ve alt yapı var. Bunu geliştirmek için çalışıyoruz. İtfaiyecilerimizin İtfaiye Haftası'nı kutluyor, özveri ile sürdürdükleri çalışmalarında başarılar diliyoruz" diye konuştu.
Gelecek yıl Denizli Valiliği olarak Denizli Belediyesi ile birlikte Afet Planlama Merkezi kurmayı düşündüklerini belirten Vali Canpolat, bu sayede, afetlerle mücadele konusunda daha planlı hareket etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Ziyarette bir öğrenci, Vali Canpolat'a çiçek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 14:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?