2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İtfaiye haftası kutlanıyor

22-26 Eylül İtfaiye Haftası tüm yurtta olduğu gibi Denizli'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


Denizli Belediyesi İtfaiyesi'nin düzenlediği kutlama programı çerçevesinde belediye önündeki Atatürk Anıtı'na Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, itfaiye ekipleri ve gönüllü itfaiyeciler tarafından çelenk konuldu. Buradaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kurs merkezi öğrencilerinden Ayşegül Dağ ve Muharrem Öztürk günün anısına konuşma yaptı. Başkan Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, Denizli Belediyesi İtfaiyesi'nin 3-4 dakika gibi kısa sürede ihbar yerine ulaştığını ve hemen müdahale ettiğini belirterek, "İtfaiyemiz, dünyanın en modern itfaiyesinde bulunan donanıma sahiptir. Almanya'ya, İşviçre'de itfaiyenin kullandığı ne cihaz varsa, bizde de aynısı var. Şu anda yangın başta olmak üzere, her türlü trafik kazası, her türlü deprem çökme, derinden ve yukardan insan kurtarma ya da 4 yıldan beri boğulmaya müdahale ediyoruz. İtfaiye bilincinin geliştirilmesine de çocuklarımızdan işe başladık. Üzerinde itfaiyenin numarası yazan kırmızı tişört dağıttık. Çocuklarımız artık kahraman itfaiyecileri tanıyorlar. Herkesin yatağında yatarken itfaiyemizin bütün felaketlere koşturduğunu öğrendiler" dedi. Daha sonra itfaiye çalışanları ve gönüllü itfaiyeciler başkan Zeybekci'yi makamında ziyaret etti ve gönüllü itfaiyeci tişörtü verdi.


İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli Belediyesi önünden Denizli Valiliği önüne kadar kortej düzenlendi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan başkanlığındaki bir heyet Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i ziyaret etti.Alınabilecek çok basit önlemlerle bir çok kazanın önlenebileceğini belirten Vali Erkmen, "Gönüllü itfaiyeci gençlerin, çocukların olması koruma bilincinin ve tehlikenin yaşanmaması için neler yapılması gerektiği konusunda çok güzel bir örnek. Biz sadece gönüllü çocuklarımızın değil tüm vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmasını diliyoruz. İtfaiyeciler çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar ve sorumlulukları çok. Tüm itfaiye çalışanlarının haftasını kutluyorum" dedi.
Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü etkinlikler kapsamında, 9 ilköğretim okulunda yangın söndürme tatbikatı düzenleyecek, Bayramyeri Meydanı'nda da bilgilendirme amacıyla afiş ve broşür dağıtılacak.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 22:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?