2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

İzinsiz afiş asanlara ceza yağdı

Denizli Belediyesi, belediye sınırları içinde duvar, direk ve çeşitli yerlere izinsiz olarak afiş, el ilanı ve broşür yapıştıran 42 işyerine ceza kesti.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinden oluşan ve aralarında veteriner hekim, gıda mühendisleri ve sağlık memurları da bulunan denetim ekibi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve Gazi Bulvarı üzerinde çevre kirliliğini önlemek için denetim yaptı.

Denetimlerde, 87 işyeri ile cadde ve bulvarlar üzerindeki direk, duvar ve otobüs duraklarına bakılarak çevre kirliliğine yol açan firmaların afişleri tespit edildi. Ekipler, 42 direkte neredeyse her bir direğe 2-3 tane yapıştırılmış afiş buldu. Bunun üzerine, direk, duvar ve duraktaki afişler fotoğraflanarak afiş üzerindeki adresler alındı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, söz konusu ilanları yapıştıran 42 işyerine 125'er YTL para cezası kesti.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Erdoğan, belediye sınırları içinde ses, çevre ve görüntü kirliliğine izin verilmeyeceğini belirterek, "Söz konusu cadde ve bulvardaki denetimlerimizi tüm mahalleleri kapsayacak şekilde genişletiyoruz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince izin verilen yerler dışında el ilanı dağıtmak, afiş ve broşür asmak cezai işlem gerektiren bir durumdur. İşyerlerinden bu konuda hassas olmalarını, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmamalarını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 19:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?