7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Jandarmadan uyuşturucu operasyonu

Denizli'de, jandarma tarafından Acıpayam, Çivril ve Tavas ilçelerinde düzenlenen 3 operasyonda, 3 kilo kubar esrar maddesi, çok sayıda kök kenevir bitkisi ve tohumu ele geçirildi. 

Acıpayam İlçesinde M.Ş. adlı şahsın evinde uyuşturucu madde bulunduğu ve tarlasında kenevir bitkisi yetiştirdiği haberinin alınması üzerine harekete geçen Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şahsın evinde arama yaptı. Aramada, bir av tüfeği, evin çatı katında 2 kilo 250 gram kubar esrar maddesi, 365 gram kenevir tohumu ile tarlada yapılan aramada 2 bin 50 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ele geçirilen suç unsurlarına el konulurken, M.Ş. adlı şahıs sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi. 

Çivril İlçesinde düzenlenen operasyonda ise A.K. isimli şahsın elinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve satmak için müşteri aradığı belirlendi. Operasyonda, evin avlusunda bulunan araç içinde koltuk altına gizlenmiş vaziyette 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirilirken, şahıs çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

İzmir'in Ödemiş İlçesinde ikamet eden İ.Y. adlı şahsa yönelik İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramada ele geçirilen esrar maddesi ile ilgili olarak şahsın esrar maddesini Denizli'nin Tavas İlçesinde oturan R.U. isimli şahıstan aldığını beyan ettiği belirtildi. Bunun üzerine, Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri şahsın ev ve bahçesinde operasyon yaptı. Operasyonda hasadı yapılmış ve kurumaya bırakılmış 150 gram kubar esrar maddesi ile 500 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. 

Sorgulamanın tamamlanmasından sonra mahkemeye çıkarılan şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 12:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?