3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Jandarmaya ihmal soruşturması

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Buldan ilçesine bağlı Yenicekent beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak'ın uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından jandarma ile ilgili iddiaların araştırılması için idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Buldan'a bağlı Yenicekent beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Nail Sancak (40), geçen hafta sonu uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Sarayköy Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan'ın, olayın jandarma ekiplerinin yanında meydana geldiğini ileri sürmesi ve bu konuda ortaya atılan diğer iddialarla ilgili olarak jandarma hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Mahkemeye sevk edilen dört zanlının tutuklandığı olayın ardından Denizli Valisi Yavuz Erkmen iddiaların araştırılması için harekete geçtiklerini söyledi. Geçen hafta herkesi üzen bir olay yaşandığını belirten Vali Erkmen, "Basında yer alan haberler ve MHP İl Başkanı'nın açıklamalarını toparladık. Bu iddiaların hepsi doğru değil. Ancak kafalarda bir soru işareti kalmaması, doğrunun açığa çıkması anlamında biz de idari anlamda inceleme başlattık. Adli anlamda bir sıkıntı veya ihmal olup olmadığı konusunda savcılık gerekli incelemeyi yapıyor. Bizim yaptığımız idari yönden yani jandarma ile ilgili iddiaların araştırılması konusudur. Doğrusu ne ise açığa çıksın. Eğer bir suçu olan varsa tabiiki cezalanır. Ama bir suçu olmayan varsa, kimsenin de boş yere zan altında kalmaması, itham edilmemesi gerekir" dedi.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve bu şekilde yansıtabilmek için bu çalışmaları başlattıklarını anlatan Erkmen, şöyle konuştu: "Basında çıkan bazı konular var. Bunların bir kısmı doğru, bir kısmı kulaktan duyma diyebileceğimiz bir takım iddialara dayanıyor. Ama bunların hepsi bizim tarafımızdan araştırılıyor."

İÇKİLİ İŞYERLERİ KAPATILDI

Yenicekent beldesinde şu an herhangi bir gerginliğin söz konusu olmadığını ve herkesin normal yaşantısını sürdürdüğünü belirten Vali Yavuz Erkmen, şunları söyledi: "Beldede ikinci bir emre kadar içkili işyerlerini kapattık. Pazartesi günü belediye başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek. Şu an durum sakin."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 15:12:00
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 18:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?