2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kadın çiftçiler bilgileriyle yarıştı

Denizli'de Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı bünyesinde bu yıl 5.si düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışması yapıldı.

EGS Fuar Alanında düzenlenen 'Kadın Çiftçi Yarışıyor' bilgi yarışmasına Akköy, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Güney, Kale, Çameli, Sarayköy ve Çivril ilçelerinden toplam 20 kadın çiftçi katıldı.

Yarışmaya, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, ORİON Fuarcılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan ve davetliler katıldı. Bu yıl 5.si düzenlenen yarışmaya, 18 yaşını doldurmuş en fazla lise mezunu ve köyde ikamet eden çiftçilikle uğraşan kadın çiftçiler katıldı.

Yarışmacılara, ev ekonomisi, tarımsal ve hayvancılık konularının içerdiği 15 asil soru, beraberlik durumunda ise 10 altın soru soruldu. Yarışmada, Beyağaç ilçesi birinci, Çivril ilçesi ikinci, Buldan ilçesi de üçüncü oldu. Yarışmacılara ve dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Birinci gelen grup Burdur'da 30 Nisan 2009 tarihinde yapılacak olan bölge yarışmasına katılacak. Bölge finalinde dereceye girenlerden birinci gruba bin 500 TL, ikinci gruba bin TL ve üçüncü gruba da 750 TL verilecek.

Bölgelerinde birinci olan yarışmacıların Muş'ta yapılacak Türkiye finaline katılacakları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 11:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?