2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kadın Meclisi'nde yeni dönem

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde seçim heyecanı yaşandı. 58 üyenin oy kullandığı seçimlerde, tek aday olarak katılan Ayten Bahtiyar, 36 oy alarak meclisin yeni başkanı oldu.


Kent Konseyi Kadın Meclisi, Denizli Belediyesi Meclis Salonu'nda genel kurul toplantısı düzenledi. Toplantıya Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Şamil Çınar ile çok sayıda kadın meclisi üyesi katıldı. Başkan Zeybekci, gündem maddelerine geçilmeden önce belediyenin kadın meclisinden beklentilerini dile getirdi. Kadın Meclisi'nin Denizli Belediye başkanlığıyla doğrudan şekillenmemesi gerektiğine dikkat çeken başkan Zeybekci, "Mecliste devamlılık olmalıdır. Kadın Meclisi, başkan görevinden ayrıldığı zaman kendini boşlukta bulmamalıdır. Temsil ve oluşum itibariyle de başkanların değişimiyle de doğrudan yapılanmamalıdır. Bugün AK Parti'yle devam eden meclis, yarın CHP, MHP ya da diğer siyasi partilerle başka başkanlar geldiğinde büyük sorunlar yaşamamalıdır. Yürüyebilir, hizmet edebilir fonksiyonlarını hiç aksatmadan yerine getirebilir olmalıdır. Meclis yapısının bu şekilde olması gerektiğine inanıyorum.


Denizli Belediye Başkanı, meclisi ve çalışanları, sizlerin tamamından bu toplumla ilgili, kadın aile, çocuk ve diğer konularla ilgili düşüncelerinizden yararlanmalıdır. Sizlerden beklentimiz üretmenizdir. Farklı dünya görüşlerinizin olması sizlerin zenginliğidir. Bu şekilde değerlendirin. Tartışmalarınızda, çalışmalarınızda ve konuşmalarınızda bu zenginliğiniz size katkı versin, sakın ola ki aranıza girmesin" dedi. Daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Şamil Çınar divan başkanlığını yürüttü. Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç, 2 yıllık görev süresi sonrasında veda konuşması yaptı. Meclis içindeki tüm grupların sistemli ve kurumsal yapıda çalıştığına işaret eden Kılınç, "Bu şekilde başarılı bir çalışma yürüttük. Kadın Meclisi'miz geçen yıl düzenlenen 18. sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumu'nda Türkiye'deki tüm kadın meclisleri arasında örnek meclis seçildi. Ben bizlere katkı koyan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra gündem maddesinde yer alan taslak çalışma yönergesi görüşülüp karara bağlandı. Ardından, Kadım Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyelerini belirlemek üzere seçim yapıldı.
Seçimlerde 58 üye oy kullandı. Tek aday Ayten Bahtiyar, 36 oy alarak kadın meclisi başkanı seçildi. Nazik Akdağ 39 oyla, Tülay Tekin 34 oyla, Meryem Demirci 28 oyla ve Fatma Cihan 26 oyla yürütme kurulu üyeliğine seçildi. Kadın Meclisi Başkanlığı'na seçilen Ayten Bahtiyar, herkesten siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp kentteki kadın sorunlarının çözümüne katkı koymasını beklediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?