2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kadınlar 8 Mart için kolları sıvadı

Denizli'de faaliyet gösteren 14 kadın derneğinin başkanı, Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen başkanlığında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılacak faaliyetleri değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Denizli Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, Vali Yardımcısı Kemal Özgün'ün eşi Nergis Özgün ve Denizli'de faaliyet gösteren 14 Kadın Derneği'nin başkanı katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılacak etkinliklerin ele alındığı toplantıda, Nevhilal Erkmen dernek başkanlarının önerilerini dinledi.

Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün öncelikle kadınlara özgü yapılacak faaliyetlerle kutlanması gerektiğini söyledi. Çalışmak zorunda olan kadınlarında olduğunu ve bu kadınlarla ilgili ayrı bir çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Erkmen, dernek başkanlarını dinleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgiler aldı. Toplantıda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün sadece bir gün değil hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Türk Kadınlar Birliği, Denizli Kadın Platformu, Kadın ve Çevre Derneği, Soroptimist Kulübü ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği tarafından komisyon oluşturulurken, yapılacak olan faaliyetlerin dernekler tarafından bu komisyona bildirilerek ortak bir karar alınacağı belirtildi.

Toplantıda ayrıca, kadın dernekleri mahallelerde araştırmalar yaparak okuma yazma bilmeyen kişileri tespit edecek. Belirlenen kişiler Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılmaları konusunda teşvik edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 23:03:38
Güncelleme :29 Ocak 2009 Perşembe 23:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?