2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kadınlar günü etkinlikleri toplantısı

Denizli Belediyesi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılacak çalışmaları ve gündemdeki konuları görüştü.


Denizli Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıya, Denizli Valisi Hasan Canpolat ve Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de katılarak kadınların çalışmasına destek verdi. Vali Canpolat ve Başkan Zeybekci, toplantıya katılan tüm kadınlara karanfil dağıtarak Kadınlar Günü'nü kutladı.

Denizli Valisi Canpolat, Kadınlar Günü'nün rutin şekilde kutlanmasından ziyade, gün vesilesiyle kadınların sorunlarının çözümü yönünde projeler üretilmesinden yana olduğunu söyledi. Denizli'de kadınların diğer illerle oranla daha aktif olduğunu ifade eden Vali Canpolat, "Türkiye'de kadın haklarının bulunduğu bir seviye var. Bazı bölgelerde farklılık gösteriyor. Ege Bölgesi'nde kadınlarımız çok iyi bir noktadalar. Toplumda kadın ve erkeğin birlikte olmadığı hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Bunu çalıştığımız her yerde gördük. Bir kuş tek kanadıyla uçamadığı gibi kadın erkeksiz, erkek kadınsız başarıya ulaşamaz. Denizli'de kadınlar her noktada büyük mesafe almışlar. Kentin geldiği seviyede kadınların el emeği göz nuru var"
dedi.


Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün herkese hayırlar getirmesini dilediğini belirtti. Kadın Meclisi'nin birçok konuda başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden başkan Zeybekci, "Kadınlar günü, tek günlük kadınlar günü gibi olmasın. Siyasi partilerde kadın kolları var. Niye erkek kolları yok da kadın kolları var. Niye erkekler günü yokta Kadınlar Günü var. Demek ki ortada hassasiyetle dikkat edilmesi gereken konular var. Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasına gerek duyulmadığı, bütün insanların eşit, şiddetsiz, özgürlükleriyle birlikte herkesin birbirine saygılı olduğu bir ortama gelinmesi gerekir. Kadın meclisi çok güzel işler yapıyor. Denizli Belediyesi, kadınlarımızın bu çalışmalarına her türlü desteği verdi, vermeye de hazırdır" diye konuştu.


Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılınç ise, kadın meclisi çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 02:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?