2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kadınlara cenaze kursu

Denizli'de bayan cenazelerini yıkayacak kişilerin sayısının giderek azalması üzerine Acıpayam Halk Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından, cenaze yıkama kursu açıldı. Kursa katılan kadınlar, daha sonra para da kazanabilecek.

Müftülük binasında 30 kişinin katıldığı kursta, teorik ve uygulamalı olarak cenaze yıkama anlatılacak.

Toplam 30 saat sürecek kurs sonunda katılımcılara, Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. İlk gün Acıpayam Müftüsü Latif Kesmeci ve Halk Eğitim Müdürü Halil Tekin, kursiyerlere amaçlarını anlattı.

Kurs sonunda sınav yapacaklarını ifade eden Müdür Tekin, "Başarılı olanlara cenaze yıkama belgesi vereceğiz. Bununla para kazanabileceği gibi yakınlarını da yıkayabilecek. Kursa katılanları, belediye ve muhtarlıklara bildireceğiz. Böylece yetkililer, cenaze olunca kursiyerlerimizi bulabilecek." dedi.

Ölen kişilere karşı Müslümanların yükümlülükleri olduğunu ifade eden Müftü Kesmeci ise, "İnsanın gibi ölüsüne de değer vermek gerekir. Ölen insanlara karşı görevlerimizi en ücra köylerimizde bile imam hatipler yerine getiriyor. Erkekler için sıkıntı yok ancak hanımlara yönelik sıkıntılar başgösterdiğini farkettik. Bunun üzerine kurs açtık." şeklinde konuştu.

Kesmeci, ilerleyen günlerde belde ve köylerde de benzer kurslar açılacağını sözlerine ekledi. Cenaze yıkamanın sevap olduğunu duydukları için kursa katılmaya karar verdiklerini söyleyen kursiyerler de, "Temizlik, sağken olduğu gibi öldükten sonra da önemlidir. Bu konuda çevremizde bilgisi olanlar yok, bazen ihtiyaç oluyordu. Cenazelerin bilinçli ellere teslim edilmesi önemlidir. Ayrıca kendi ailemizden ölen olursa da yıkamak istedik." dedi

Zaman
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 20:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?