3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kadınlara gezici sağlık hizmeti

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, her ay bir mahallede hizmet verecek olan Kadın ve Aile Gezici Danışma Merkezi'ni faaliyete geçirdi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki Kapalı Pazaryeri önüne park edilen gezici merkezi, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci ve başkan yardımcısı Şamil Çınar ziyaret etti. İlk günde çok sayıda mahalle bayanlar, merkeze gelerek çeşitli sağlık konularında bilgi aldı.

Kadın sorunları ve hastalıkları konusunda her türlü eğitimin sunulacağı merkezde bir doktor, bir psikolog, bir hekim ve bir hemşire görev yapıyor. Merkezde ayrıca meme kanseri taraması hizmetinin de sunulacağı belirtildi. Jinekolog ve muayene masalarının da yer aldığı merkezin, özellikle ev kadınlarının sağlık konusundaki eksikliklerini önemli ölçüde gidereceği belirtildi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, 2 yıl önce kurdukları hayalin bugün gerçeğe dönüştüğünü ifade ederek, "Mobil araçla mahalleleri gezerek kadınlarımızın bilgilendirilmesi ve çeşitli sağlık hizmetlerinin verilmesi gibi bir hayalimiz vardı. Hedefimiz, tüm kadınlarımıza ulaşarak onların bu eksikliğini gidermektir. Projemize destek veren Sağlık Müdürlüğü, Denizli Devlet Hastanesi ve Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne teşekkür ediyorum." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 20:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?