3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Kadınların El Emeği Pazarı açıldı

Denizli'de kadınların evlerinde yaptıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlamaları amacıyla kurulan el emeği pazarı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan'ın da katıldığı törenle açıldı.

Denizli Belediyesi tarafından kurulan el emeği pazarının açılışına Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Erkmen, başta Denizli Belediyesi olmak üzere pazarın kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Güzel olan üretmektir" dedi. Üretilenin pazarlanılmadığı zaman bir şeylerin eksik kaldığını, Denizli'de bayanların el emeklerinin değerlendirilmesi, satış yapmak suretiyle aile bütçelerine katkıda bulunmalarının küçümsenmeyecek bir şey olduğunu söyleyen Erkmen, turistlerin el emeği ürünleri satın almaları konusunda Denizli'nin bir merkez olacağını kaydetti.

Saime Toptan ise, kadının el emeğinin göz nuru demek olduğunu belirterek, "O içindeki her şeyi insanlarla paylaşır, ama daha sonra içinde o kadar çok şey vardır ki, içindekileri örgülere, örtülere, kilimlere yansıtır. Kadınlarımızı ilgilendiren konularda kadınlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

Başkan Zeybekci de, kadınların birkaç hafta satış yapamamaktan dolayı morallerinin bozulmamasını isteyerek, "Hiçbir şeyden endişe etmeyin. Ama emin olun ki, bu pazar belki Türkiye'ye örnek olacak pazarlardan biri olacak" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve Saime Toptan, kurdeleyi keserek pazarı hizmete açtı. Açılışın ardından Pazar yerini gezen Saime Toptan, el işi sergilerine büyük ilgi gösterdi. Ürünleri yakından inceleyen Toptan, kadınlarla da sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?