2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kahvaltı krizinde karşılıklı suçlama

Denizli  Devlet Hastanesi'nde, refakatçılara sabah verilmesi gereken kahvaltının, ramazan ayı nedeniyle gece verilmesine gelen tepkiler üzerine, bir yazılı açıklama yapan Başhekim Ramazan Canural, mutfak görevlilerini suçladı.

Hasta refakatçılarının Ramazan nedeniyle sabah kahvaltılarının kendilerine gece verildiğini ve ister sahurda ister sabah yiyin mantığıyla hareket edildiğini belirterek dün duruma tepki göstermeleri üzerine, Başhekim Ramazan Canural, yazılı bir açıklama yaptı. Ramazan ayının başlamasıyla refakatçılara sabah kahvaltısının gece 22.00'de verilmesinden haberi olmadığını belirten Canural, şu bilgileri verdi:
“Hastanede gün boyu 4 ayrı kategoride yemek dağıtımı yapılmaktadır. Bunlar, normal yemesi gereken hastalar, diyet uygulanması gereken hastalar, refakatçiler ve çalışan personeldir. Normal hasta ve refakatçilere her gün 3 öğün yemek verilmektedir. Diyet uygulanan hastalar ise bu 3 öğün dışında ara öğünlerde de yemek almaktadırlar. Mutfak çalışanlarından bazıları gece saat 22.00'de verilen diyet öğünüyle beraber, refakatçilerin sabah 06.00'da almaları gereken kahvaltı öğününü de idareden habersiz olarak dağıtmışlar. Bu uygulamanın çalışan personel tarafından mı yoksa bazı refakatçilerin ricası üzerine mi olduğunu yapacağımız araştırmalardan sonra öğreneceğiz. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

Mutfak görevlileri ise dün idareden habersiz hareket etmelerinin mümkün olmadığını, idarenin talimatları doğrultusunda hareket ettiklerini söylemişlerdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 14:49:14
Güncelleme :13 Eylül 2008 Cumartesi 14:56:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?