2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Kalite belgesi hizmete verildi'

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, gündeme dair bazı konulara açıklık getirmek için basın toplantısı düzenledi.


Denizli Valiliği'nde düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Yavuz Erkmen, basında Acıpayam Devlet Hastanesi ile ilgili çıkan 'Çürük Hastaneye Kalite Belgesi' haberi ile ilgili olarak, Acıpayam Devlet Hastanesi'nin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tetkikçileri tarafından tetkik edilerek İSO EN 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandığını, İSO EN 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi fiziki özelliklere göre verilen bir belge olmadığını, tamamen hizmetin işleyişi, sistemin şeffaflığı, sağlık hizmeti sunumunun eşitliği ve kalitesine işaret ettiğini söyledi. TSE tarafından verilen ISO EN 9001-2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin hastanede sunulan sağlık hizmetinin vatandaş odaklı gerçekleştirildiğini, hasta memnuniyetini belgelediğini, hastanenin bina durumunun aranan kriterler arasında olmadığını belirten Vali Erkmen, "Hastane binamız mevcut yapım yönetmeliği ihtiyaçlarını karşılamadığından dolayı deprem güçlendirmesi yapılması gerekliliğine karar verilmiştir. Bu kapsamda bina çürük olmayıp yalnızca destekleme çalışmalarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda söz konusu binanın deprem güçlendirme projesi hazırlanmış, ancak maliyet etkin olmadığından yeni bina yapılmasına karar verilmiştir. Sağlık bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş 100 yataklı olarak planlanan yeni hastane binası Bakanlığın 2008 yılı programına alınmıştır" dedi.


Geçici olarak durdurulmuş olan Denizli-Ankara uçak seferleri ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Vali Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf, M.Salih Erdoğan ve Mithat Ekici, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile iptal edilen Ankara-Denizli uçak seferlerinin yeniden başlatılması amacıyla THY üst düzey yetkilileri ile görüştüklerini belirterek, "2 Eylül itibariyle sona eren Denizli-Ankara seferlerinin ilimiz açısından önemini anlatıldığımız ziyaretler neticesinde Ekim ayı içinde haftada beş gün sabah ve akşam seferleri olmak üzere Ankara-Denizli seferlerinin yeniden başlatılacağı müjdesi aldık. Uçak seferlerinin devamlılığının sağlanması için yolcu kapasitesinin yüzde 50'nin altına düşmemesi lazım. yüzde 50'nin altına düşerse bu seferler ekonomik olmaktan çıkar ve bunu da hiçbir ticari kuruluş uzun süre devam ettiremez" diye konuştu.

Denizli-Ankara uçak seferlerinin başlaması için herhangi bir taahhütte bulunulmadığını da ifade eden Vali Erkmen, yalnızca Denizli Belediyesi'nin yolcuları havaalanına getirip götürmek için katkı sağlayacağını söyledi.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in bu ayın sonu veya Kasım ayı başlarında Denizli'yi ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 17:24:01
Güncelleme :16 Ekim 2008 Perşembe 10:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?