2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Kanalizasyon ve su bağlantıları ücretsiz

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Dev Alt Yapı Projesi kapsamında 100 bin ev işyerinin içmesuyu ve yağmursuyu parsel bağlantısının sökülüp yeniden yapılacağını belirterek bu hizmetten de para alınmayacağını söyledi.

Denizli Belediyesi, 100 yıl boyunca içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında sorun yaşanmaması için sürdürdüğü dev alt yapı hamlesine devam ediyor. 32 farklı bölgede 4 etapta sürdürülen içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hattı yapımının ardından ev ve işyerlerinin abone bağlantıları da değiştirilecek.

Devam eden çalışmalar tamamlandığında, şehrin ana arterleri başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklar ile ara mahallelerin içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hattının 100 yıl kentte alt yapıda sorun yaşanmayacak hale geleceği belirtildi. Öte yandan ana güzergahlara abone bağlantıları yapılacağı, bu şekilde 100 bin ev ve işyerinin içmesuyu ve kanalizasyon hattının ana hatlara bağlantıları yapılacağı kaydedildi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, içmesuyu ve kanalizasyon hatlarının ev bağlantılarından para alınmayacağına ve tamamının Denizli Belediyesi'nce yapılacağını belirterek, "Dev Alt Yapı Projesi kapsamında 100 bin ev ve işyerinin içmesuyu ve kanalizasyon parsel bağlantısını 5 kuruş para almadan biz yapacağız. Üstelik bunu yaparken vatandaşlarımızın ömrünü tamamlamış eski hatlarını sökerek yapacağız. Ayrıca içmesuyu ve kanalizasyonda kullanılacak malzemeden ve işçiliğinden de para almayacağız. Bu hizmetler tamamen belediyemiz imkanlarıyla yapılacak ve vatandaşlarımıza 5 kuruş ek yük getirmeyecek.

Buna ek olarak bahçeleri olan vatandaşlarımızdan burada yapılacak alt yapı işleri içinücret talebimiz olmayacak. Belediyemizin vatandaşlarımıza hizmeti bununla da sınırlı kalmayacak. Şuanda ev yada işyeri olmayıp arsa durumundaki yerlerinde abone bağlantılarını hazır hale getireceğiz" dedi.

Zeybekci, içmesuyu ve kanalizasyon bağlantılarının eskisinden farklılık göstereceğini belirterek, "Abone bağlantılarında da, ana hatlarda olduğu gibi mevcut son teknolojiyi uygulayacağız. Hepsinden önemlisi ana hatta gelinceye kadar oluşabilecek her türlü eğim için logar kullanacağız. Böylece, tıkanma olduğunda sorun anında giderilebilecek" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 16:39:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?